Της Σχολής τα βάσανα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Γέρων κ. Δημήτριος με τον π. Χριστόφορο Μητρόπουλου την ημέρα της εγκαθίδρυσης του στην προεδρία της Θεολογικής Σχολής τον Οκτώβριο του 2015. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.» - Θεόδωρος Καλμούκος.

Αυτό που επιμελώς έκρυβαν και συγκάλυπταν οι θεσμικοί υπεύθυνοι της Θεολογικής Σχολής, για την παρακμιακή της κατάσταση σε δύο νευραλγικούς και αλληλένδετους τομείς, τον αριθμό των εγγραφών και τα οικονομικά, ήλθε και τα απεκάλυψε με την επιστολή του ο κ. Δημήτρης Παπακώστας, μέλος της Επιτροπής Εγγραφών.

Οι θεσμικοί υπεύθυνοι δεν είναι άλλοι από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, πρόεδρος γαρ της Εφορείας της, την Επαρχιακή Σύνοδο, τον πρώην πρόεδρο π. Νικόλαο Τριανταφύλλου, αλλά και εν μέρει τον τωρινό πρόεδρο π. Χριστόφορο Μητρόπουλο ο οποίος είναι και ο άτυχος κληρονόμος και βέβαια την Εφορεία με επικεφαλής τον Τόμας Λέλον.

Με ευθύτητα και ευθύνη, με παρρησία και τόλμη, με αγωνία και αγάπη για τη Σχολή ο κ. Παπακώστας είπε ουσιαστικά ότι η κατάσταση εμπνέει κάτι παραπάνω από ανησυχία. Βέβαια ο κ. Παπακώστας δεν είπε σχεδόν τίποτε καινούργιο που δεν γνωρίζαμε και δεν είχε γράψει κατά καιρούς ο «Εθνικός Κήρυκας», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά η διαφορά είναι ότι άνθρωπος σοβαρός εκ των έσω τα διαλάλησε με χαρτί και με μελάνι και μπράβο του διότι scripta manent που συνήθιζαν να λένε οι Λατίνοι, δηλαδή τα γραπτά μένουν.

Τώρα βέβαια να είναι έτοιμος να ακούσει τα εξ’ αμάξηςαπό τους αυλόδουλους της Αρχιεπισκοπής και της Σχολής κατά την πάγια μικρόψυχη και μικρονοϊκή τακτική τους. Και κάτι άλλο ακόμα, μόλις σημάνει η καμπάνα της αλλαγής και της απαλλαγής από την κάστα των ανίκανων και χρεωκοπημένων, θα πρέπει να μπει σκούπα στη Σχολή από το ένα άκρο μέχρι το άλλο γιατί το κακό παράγινε.

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *