Τιμή σε Κούτρα, Μωσαΐδη, «Ακρίται» ενόψει της Παρέλασης στη Φιλαδέλφεια στις 7 Απριλίου

Διακρίνονται οι: Δημοσθένης Βασιλείου, Γεωργία Κλέτσου, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, Μητροπολίτης, κ. Ευάγγελος, Δρ Σπύρος Σπυρέας και Δρ Αμαλία Σπυρέα, Δημήτρης Χαλάκος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Στέλιος Λάμπρου.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το δείπνο για την Παρέλαση της Φιλαδέλφειας και η απονομή των «Βραβείων Ελευθερίας» (Eleftheria Awards Banquet), στην αίθουσα εκδηλώσεων «Merion» στο Cinnaminson της Νέας Ιερσέης, το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Φέτος τιμήθηκε ο Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, γενικός πρόξενος της Ελλάδας, ο οποίος, υπενθυμίζεται θα είναι Μέγας Τελετάρχης της Παρέλασης, ενώ τελετάρχες επί τιμή θα είναι ο κ. Κυριάκος Μωσαΐδης και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται».

Τα χορευτικά του Συλλόγου «έκλεψαν» μάλιστα την παράσταση το βράδυ του Σαββάτου κατά το επίσημο δείπνο.

Posted by Stellios Lambrou on Sunday, March 31, 2019

Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων της Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ (Federation of Hellenic-American Societies of Philadelphia and Greater Delaware Valley) έχει ήδη ανακοινώσει ότι η Παρέλαση της Ομογένειας θα πραγματοποιηθεί στη Φιλαδέλφεια, στις 7 Απριλίου, στο Benjamin Franklin Parkway και θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο μνήμης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Οι συμμετοχές στην Παρέλαση και τις εκδηλώσεις θα είναι από τοπικές, εθνικές και διεθνείς οργανώσεις, επεσήμανε το σχετικό ανακοινωθέν, σημειώνοντας ότι παρόντες θα είναι εκπρόσωποι της Δημοκρατίας της Ελλάδας, κυβερνητικοί και στρατιωτικοί, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, χορευτικά συγκροτήματα, σύλλογοι από ενορίες, καθώς και πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί.

Posted by Stellios Lambrou on Sunday, March 31, 2019

Γινόταν αναφορά επίσης στην παρουσία αντρών της Προεδρικής Φρουράς (Ευζώνων) από την Ελλάδα, ενώ ως προς την τιμή της επετείου μνήμης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, 100 γυναίκες, ντυμένες στα μαύρα, κάθε μία για ένα από τα χρόνια, θα βρίσκονται στο Parkway.

Μετά την Παρέλαση, που θα ολοκληρωθεί κοντά στο Μουσείο Τέχνης, θα υπάρχουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται». Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Στέλιος Λάμπρου.
Τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται». Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Στέλιος Λάμπρου.
Τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται». Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Στέλιος Λάμπρου.
Τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» με τον Δρ Κωνσταντίνο Κούτρα, τον Μητροπολίτη, κ. Ευάγγελο, τον κ. Κυριάκο Μωσαΐδη και την κ. Γεωργία Χαλάκου. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Στέλιος Λάμπρου.
Ο Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας με τον Μητροπολίτη, κ. Ευάγγελο. Φωτιγραφία: «Ε.Κ.»/Στέλιος Λάμπρου.
Από αριστερά: Δημήτρης Ροζανίτης, Γεωργία Κλέτσου, Κυριάκος Μωσαΐδης, Γεωργία Χαλάκου. Φωτογραφία: «Ε.Κ»/Στέλιος Λάμπρου.
Ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος, ο Γενικός Πρόξενος Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας και η κ. Γεωργία Χαλάκου με τους νικητές του διαγωνισμού έκθεσης. Διακρίνονται οι: Νίκος Τσιν, Εβελιν Μπουοναμίτσι, Χάντερ Κιεδής, Αλεξάνδρα Μαυρίδη. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Στέλιος Λάμπρου.
Από αριστερά: Γεωργία Χαλάκου, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, Γεωργία Κλέτσου.
Από αριστερά: Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, Μητροπολίτης, κ. Ευάγγελος, Γεωργία Χαλάκου.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available