Τιμητική διάκριση σε Κύπριο από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Ανδρέας Πιτσιλίδης. Φωτογραφία: Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ο βετεράνος Αστυνόμος Α’ των βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Ανδρέας Πιτσιλλίδης, τιμήθηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρεται ότι «στον Αστυνόμο Ανδρέα Πιτσιλλίδη απονεμήθηκε το Αστυνομικό Μετάλλιο του Υπερπόντιου Εδάφους στη λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς της Βασίλισσας της Αγγλίας. Το βραβείο, που ήταν το μοναδικό του είδους που απονεμήθηκε φέτος σε όλα τα υπερπόντια εδάφη, αναγνωρίζει τις τρεις δεκαετίες «αξιοπρεπούς υπηρεσίας» του Αστυνόμου Πιτσιλλίδη μετά την ένταξή του στη Δύναμη το 1987».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «στην ηλικία των 52 χρόνων ο κ. Πιτσιλλίδης ανελίχθηκε έχοντας υπηρετήσει σε πολλές διαφορετικές θέσεις τόσο στη Δεκέλεια όσο και στην Επισκοπή και το Ακρωτήρι. Στον Αστυνόμο έχουν ήδη απονεμηθεί πέντε Επαινοι από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και ένας Έπαινος από τον Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων (CBF) για εξαίρετη αστυνομική δουλειά».

Ο Αστυνόμος Πιτσιλλίδης ανέφερε πως η βράβευση ήταν μεγάλη έκπληξη γι αυτόν. Και πρόσθεσε: “Πάντα πίστευα ότι αν δουλέψεις σκληρά οι προσπάθειές σου θα αναγνωριστούν και η απονομή αυτού του βραβείου είναι η απόδειξη. Αισθάνομαι πολύ προνομιούχος που λαμβάνω το συγκεκριμένο βραβείο. Το γεγονός ότι η αλυσίδα Διοίκησης αισθάνεται ότι το αξίζω, το καθιστά πολύ ξεχωριστό”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *