Tιμή για τις γυναίκες του περιοδικού «Γυναίκα» του «Ε.Κ.» (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μία σεμνή και οικογενειακή εκδήλωση που έγινε στα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» στη Νέα Υόρκη τιμήθηκαν οι εκατό γυναίκες της Ομογένειας, οι οποίες κόσμησαν το μηνιαίο περιοδικό «Γυναίκα», το οποίο, ως γνωστόν είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στις γυναίκες.

Παρευρέθηκαν πάνω από πενήντα άτομα, πολλές τιμηθείσες γυναίκες οι οποίες είχαν έλθει με τους συζύγους και τα παιδιά τους.

Ανάμεσά τους ήταν η ομογενής εισαγγελέας του Λονγκ Αϊλαντ Νέας Υόρκης κ. Μάντλιν Σίγκα και η πολιτειακή βουλευτής Νέας Υόρκης κ. Αραβέλλα Σιμωτά. Επίσης, παρευρέθησαν η λογοτέχνης και συγγραφέας κ. Γιώτα Στρατή, η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Αφροδίτη Σκιαδά, εκπαιδευτικοί, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες.

DEXIOSI GIA GINEKA KIRIKAS JUNE 28,2016 DSC_4561

Την εκδήλωση άνοιξε με θερμή προσλαλιά η κ. Αμαλία Καίσαρη, στέλεχος του «Ε.Κ.» επί μακρά σειρά ετών, η οποία απευθυνόμενη στις τιμηθείσες γυναίκες είπε «σας αγαπούμε, σας τιμούμε και σας θέλουμε πάντοτε κοντά μας».

Αντιπροσωπευτικά μηνύματα απηύθυναν η κυρία Μάντλιν Σίγκα, η κυρία Αραβέλλα Σιμωτά και η κ. Αννα Μέγαρη. 

Η κ. Σίγκα στον χαιρετισμό της είπε πως «πρώτα από όλα ευχαριστώ τον κ. Διαματάρη για τη φιλία και για την αγάπη του και ολόκληρη την οικογένεια του ‘Εθνικού Κήρυκα’. Για μένα ως Ελληνοαμερικανίδα ήταν μεγάλη η τιμή που ήμουν στο περιοδικό ‘Γυναίκα’. Οι γονείς, οι θείοι, οι θείες, οι συγγενείς μου αυτό τον χρόνο που προσπαθούσα να γίνω εισαγγελέας διάβαζαν με πολλή υπερηφάνεια τα όσα γράφατε όλοι σας για μένα», ενώ χαμογελώντας είπε πως «ήμουν σαν διασημότητα».

TNH Publisher/Editor Antonis Diamataris with Nassau County District Attorney Madeline Singas on June 28. Photo by Costas Bej

Ευχαρίστησε τον «Ε.Κ.» για τη συμπαράσταση και βοήθεια που της παρείχε για την εκλογή της, ενώ τόνισε πως «για την οικογένειά μου ο ‘Ε.Κ.’ είναι η γέφυρα για το πέρασμα από το παρελθόν στο μέλλον. Είμαι πολύ υπερήφανη για τις ρίζες μου και για την Κοινότητά μας».

DEXIOSI GIA GINEKA KIRIKAS JUNE 28,2016 DSC_4587

Η κ. Σιμωτά στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τον «Ε.Κ.» για την καθοριστική βοήθεια στην επιτυχία και εκλογή της. Τόνισε πως «ο ‘Ε.Κ.’ προσπαθεί να ωθήσει τους Ελληνες στην επιτυχία και αυτό είναι σημαντικό. Ο ‘Ε.Κ.’ βρίσκεται στο σπίτι μου κάθε μέρα. Ο πατέρας μου βάζει τις εφημερίδες στην άκρη και όταν πάω στο σπίτι διαβάζω τι λέγει ο ‘Ε.Κ.’, το περιοδικό του ‘Γυναίκα’», και πρόσθεσε πως «πρέπει να λέμε στη νεολαία μας να διαβάζει την εφημερίδα μας, να μιλούν Ελληνικά και να έχουν τη θρησκεία και τον Ελληνισμό μέσα στην καρδιά τους».

DEXIOSI GIA GINEKA KIRIKAS JUNE 28,2016 DSC_4580

Η κ. Μέγαρη, διδασκάλισσα της ελληνικής γλώσσας και διευθύντρια του σχολείου της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλαϊ της Νέας Ιερσέης, στο μήνυμά της είπε πως «το περιοδικό ‘Γυναίκα’ μπήκε στη ζωή μας πριν από 8 χρόνια, με στόχο να μας ψυχαγωγήσει, να μας ενημερώσει, να μας ταξιδέψει. Από τις σελίδες του γνωρίσαμε πολλές αξιόλογες γυναίκες, οι οποίες είχαν να επιδείξουν σημαντικό έργο, η καθεμιά στον τομέα της».

DEXIOSI GIA GINEKA KIRIKAS JUNE 28,2016 DSC_4603

Την εκδήλωση κατέκλεισε με χαιρετισμό του ο εκδότης-διευθυντής του «Ε.Κ.» κ. Αντώνης Η. Διαματάρης, ο οποίος είχε επιστρέψει το προηγούμενο βράδυ από την Ελλάδα καθότι παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις με τον συμβολικό τίτλο «Metamorphosis» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για το οποίο είπε ότι «είναι το δεύτερο σημαντικότερο έργο στην Αθήνα μετά την Ακρόπολη».

DEXIOSI GIA GINEKA KIRIKAS JUNE 28,2016 DSC_4594

Τόνισε ακόμα, πως «σας παροτρύνω όσοι από εσάς περάσετε από την Αθήνα να μην αμελήσετε να το επισκεφτείτε, θα αισθανθείτε χαρά και υπερηφάνεια». Αναφορικά με την τιμητική εκδήλωση για τη «Γυναίκα», είπε πως «η παρουσία όλων σας μας τιμά ιδιαίτερα».

Ευχαρίστησε την κ. Αμαλία Καίσαρη που διοργάνωσε την εκδήλωση και τον κ. Δημήτρη Τσάκα, ο οποίος είχε την ιδέα της υλοποίησης.

Dr. Panagiota Andeopoulou and her sister with a guest from Boston at the "Gyneka" 100 Issues Reception E.K.

Ο κ. Δημήτρης Ματθαίος από το Λόουελ Μασαχουσέτης, εν μέσω των δύο αδελφών ιατρών Παναγιώτας και Ελένης Ανδρεοπούλου.

Συμπλήρωσε ακόμα, πως «είναι μία δεξίωση διαφορετική από τις άλλες γιατί τιμούμε εσάς, τις γυναίκες της Κοινότητάς μας, που η κάθε μια από εσάς έχει διακριθεί στον τομέα της» και τόνισε πως «γι’ αυτό και σας επιλέξαμε για να κοσμήσετε το Εξώφυλλο του ‘Γυναίκα’».

DEXIOSI GIA GINEKA KIRIKAS JUNE 28,2016 DSC_4538

Από αριστερά, οι κυρίες Μαρία Ζολώτα και Φλόρενς Κουλούρη, ο κ. Νίκος Ζολώτας και ο κ. Αντώνης Η. Διαματάρης.

Ο κ. Διαματάρης υπογράμμισε πως «ο ρόλος σας είναι πολύπλοκος, καθοριστικός, ως σύζυγοι, μητέρες, επαγγελματίες. Η προσφορά σας ανεκτίμητη. Από εσάς εξαρτώνται και σε εσάς στηρίζονται τα πάντα και το μέλλον της Κοινότητας. Με αυτές τις σκέψεις και για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να εκδώσουμε το ‘Γυναίκα’. Για να δείξουμε τον σεβασμό, να τονίσουμε τη σημασία του ρόλου σας, για να προβάλουμε κάθε μήνα μια από εσάς, όχι ως αυτοσκοπό ή για εγωιστικούς λόγους, αλλά ως παράδειγμα προς μίμηση. Ως παράδειγμα για έμπνευση, στήριγμα σε άλλες γυναίκες, σε κορίτσια, σε οικογένειες».

Ολοκλήρωσε με ευχαριστίες και την προτροπή «να οργανώσετε ένα σύλλογο των ‘Γυναικών’ του ‘Ε.Κ.’».

Βίντεο/φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

DEXIOSI GIA GINEKA KIRIKAS JUNE 28,2016 DSC_4626

Το ζεύγος του κ. Δημητρίου και της κ. Γιώτας Στρατή με τους κ. Αντώνη Η. Διαματάρη και Θεόδωρο Καλμούκο.

President of AGAPW Olga Alexakos with Editor Demetrios Tsakas and Members of the Board of AGAPW

Η κ. Ειρήνη Σαρρή, η κ. Ολγα Αλεξάκου, ο κ. Δημήτρης Τσάκας και η κ. Agata Mishto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available