Τι δεν καταλαβαίνουν οι αρχαιολόγοι;

(Eurokinissi / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ )

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και οι αρχαιολόγοι αντιδρώντας, όπως λένε, στην εκχώρηση στο Υπερταμείο αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Την απεργία είχαν προκηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενώ συμμετείχαν και τα Σωματεία Εκτάκτων Αρχαιολόγων και Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Προσέξετε τώρα: Δεν συμμετείχαν μόνον οι εργαζόμενοι του υπουργείου, που θα μπορούσε κάποιος να το αποδώσει στη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, αλλά και οι αρχαιολόγοι και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι.

Δηλαδή, οι επιστήμονες προς τους οποίους κράτος και λαός έχουν καταθέσει την εμπιστοσύνη τους να συντηρούν, αναδεικνύουν, προσέχουν και προβάλλουν την λαμπρή ιστορία της χώρας.

Και τι έκαναν; Εκλεισαν, εκτός των άλλων, την Ακρόπολη προκαλώντας πικρία και βαθιά απογοήτευση σε εκατοντάδες τουρίστες, που ενώ είχαν προμηθευτεί ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους πήγαν και βρήκαν κλειστό τον Ιερό Βράχο. Κι ας είχαν έρθει από χιλιάδες μίλια μακριά.

Κάποιοι, αποκαλύπτοντας και την συνδικαλιστική τους δράση, έβαλαν σε πλακάτ και το ευρώ να ισούται με την σβάστικα. Προκαλώντας μειδιάματα για την μαζεμένη ανοησία τους.

Και γιατί απήργησαν; Αφού πήγε το πρωί στην Ακρόπολη η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Στρατής, συνάντησαν τους εργαζόμενους και τους διαβεβαίωσαν ότι δεν παραχωρούνται στο Υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι. Προφανώς δεν τους εμπιστεύονται.

Αλλά την Ακρόπολη; Οταν βλέπουν το απογοητευμένο πλήθος τουριστών;

Κανείς δεν αρνείται το δικαίωμα της απεργίας που πρέπει να γίνεται σεβαστό. Αλίμονο! Επειδή όμως όλα έχουν κάποιο όριο, θα πρέπει να μάθουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού ότι όχι απλώς εργάζονται, αλλά επιτελούν και καθήκον.

Κι αν αυτό το καθήκον οι ίδιοι δεν το σέβονται γιατί θα πρέπει να σέβονται τη γενέτειρα οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται;

Δεν είναι όλα αγώνας στη ζωή. Υπάρχει και ο αυτοσεβασμός, υπάρχει το αυτονόητο καθήκον προς την πατρίδα, υπάρχει και η περηφάνια να μπορεί κάποιος να φυλάει ή να επιδεικνύει τον πλούτο της πατρίδας. Με απεργίες του τύπου κλείνουμε την Ακρόπολη για να εκβιάσουμε ανατρέπονται τα πάντα.

Ξεχνάμε ότι έκλεισαν φέτος τον Ιερό Βράχο, λόγω καύσωνα, που δεν είχε προβλέψει καν η Μετεωρολογική Υπηρεσία; Γιατί 36 βαθμοί Κελσίου μόνο καύσωνας δεν ήταν για την Αθήνα. Ισως για τη Νορβηγία ή την Αλάσκα.

Αν σε αυτά τα σαθρά επιχειρήματα προστίθεται και η σύμφωνη γνώμη των αρχαιολόγων, λυπούμαστε, αλλά είμαστε της άποψης ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας… Γιατί αυτές οι λεπτομέρειες αποκαλύπτουν τη νοοτροπία ενός λαού που δεν μαθαίνει από τα λάθη του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available