«Τι θα κάνατε αν ήταν δικό σας παιδί;»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώτης Κουβέλης συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, επισκέφθηκε την Ορεστιάδα, όπου είχε συνάντηση στη Λέσχη Αξιωματικών με τους γονείς των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Πηγή: ΥΠΕΘΑ.

«Αν ήταν δικό σας παιδί κύριε Υπουργέ τι προσπάθειες περισσότερες θα κάνατε; Δεν μπορώ». Αυτό ήταν το ερώτημα που απηύθυνε η μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, στον Φώτη Κουβέλη, που εδώ και μερικές ημέρες παριστάνει τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας.

Η μάνα είχε σκοπό να του πει κι άλλα, αλλά η τηλεοπτική κάμερα «έπιασε» το χέρι του υψηλόβαθμου στρατιωτικού που ήταν ακριβώς δίπλα της να της κάνει νόημα να σταματήσει να κάνει παράπονα στον κυρ Φώτη.

Το κατανοώ, στην πολιτική ηγεσία του τόπου, όποια και αν είναι αυτή, πρέπει να δείχνουμε σεβασμό. Τον πόνο της μάνας, όμως, που της είπαν ότι το παιδί της θα γυρνούσε σε λίγες ημέρες και μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες παραμένει φυλακισμένο, δεν τον σκέφτεται κανείς;

Προφανώς όχι.

• «Συγγνώμη»

«Συγγνώμη κύριοι, έκανα λάθος». Με απλά και ξεκάθαρα λόγια ο Ιβάν ο τρομερός ανέλαβε την ευθύνη των όσων έκανε το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας και ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτά.

Αρα, τα συμβάντα είναι ως μη γενόμενα, ας μην τον ταλαιπωρούμε τον άνθρωπο, έχει και δουλειές να κάνει, να καθαρίσει το όπλο του, να φροντίσει να του χαριστεί κανένα πρόστιμο και πολλά άλλα.

• Ταγίπ

«Στην Τουρκία υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το ‘τιτίβισμα’ στο Twitter έγινε έγκλημα και μια προβληματική Δημοκρατία μετατράπηκε σε δικτατορία. Bαθμηδόν αλλά αμείλικτα ένα Εθνος που φιλοδοξούσε κάποτε να γίνει πρότυπο πεφωτισμένης μετριοπάθειας, μεταμορφώνεται από τον κ. Ερντογάν σε μια θλιβερή φυλακή ολοκληρωτισμού».

Στις λίγες αυτές σειρές δεν διαβάζει κανείς και κάτι άγνωστο.

Είναι λίγο έως πολύ γνωστό ότι ο Ερντογάν αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς πορεύεται τα τελευταία χρόνια. Εχει όμως άλλη βαρύτητα να τα λέμε αυτά εμείς οι Ελληνες μεταξύ μας κι άλλο να τα γράφει μια αμερικανική εφημερίδα και μάλιστα σε κύριο άρθρο της, όπως η «Washington Post» – διότι περί αυτής πρόκειται.

• Προεδρικά τουίτς

«Ο Μάικ Πομπέο, διευθυντής της CIA, θα γίνει ο νέος ΥΠΕΞ. Θα κάνει φανταστική δουλειά! Ευχαριστώ τον Ρεξ Τίλερσον για τις υπηρεσίες του! Η Τζίνα Χάσπελ θα γίνει η νέα διευθύντρια της CIA, και θα γίνει η πρώτη γυναίκα στο πόστο αυτό. Συγχαρητήρια σε όλους!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο τουίτερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *