Τι με ενοχλεί με τον κ. Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Αλεξης Τσίπρας (AP Photo/Vadim Ghirda, FILE)

Ξέρετε τι με ενοχλεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο από τα πρόσφατα «κατορθώματα» του κ. Αλέξη Τσίπρα;

Με ενοχλεί η φτήνια. H περιφρόνηση, από τον Πρωθυπουργό, του επιπέδου του λαού. Η ωμή απόπειρα εξαγοράς της ψήφου του. Η υπόσκαψη των αρχών και της ηθικής του. Η προσβολή της αξιοπρέπειάς του.

Αυτό με ενοχλεί.

Και για να είμαι συγκεκριμένος, αναφέρομαι στην αμφισβήτηση του κ. Τσίπρα, αντί να ζητήσει συγγνώμη μετά την εκπομπή του ντοκιμαντέρ για την τραγική υπόθεση στο Μάτι -μιας σπουδαίας δημοσιογραφικής επιτυχίας του Αλέξη Παπαχελά- την αποκάλεσε «προκατασκευασμένη».

Αναφέρομαι στις διακοπές -και την σιωπή του- σε σκάφος, καθώς και στην εξαγγελία παροχών λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Δεν καταλαβαίνω. Τι θα πει ότι το ρεπορτάζ του Παπαχελά ήταν «προκατασκευασμένο»; Τι σημαίνει αυτό; Οτι ήταν fake news; Μα, λένε ψέματα οι εικόνες, οι φωνές των ανθρώπων που φαίνονται ζωντανά στην οθόνη;

Οσο για τις διακοπές του, δεν με ενοχλεί ότι τις έκανε με θαλαμηγό. Με ενοχλεί η υποκρισία. Δεν μπορείς να χτίζεις μια πολιτική καριέρα, να διεκδικείς την επανεκλογή σου στη βάση ότι είσαι ο άνθρωπος του λαού, των φτωχών, των συνταξιούχων.

Δεν μπορείς να καταφέρεσαι κατά της ελίτ, του κατεστημένου, να μην φοράς γραβάτα και να κάνεις κρυφές διακοπές σε θαλαμηγό. Δεν μπορείς.

Και δεν μπορείς λίγες μέρες πριν τις εκλογές να μοιράζεις χρήματα αριστερά και δεξιά για να δελεάσεις μερικούς ανθρώπους και να αδειάσεις τα ταμεία του κράτους για τους επόμενους.

Οπως όλοι, έτσι κι εγώ καταλαβαίνω το μέγεθος της οικονομικής κρίσης.  Είμαι βέβαιος ότι και 10 έξτρα ευρώ είναι κάτι, ακόμα, σε πολύ κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον ψηφίσει κιόλας.

Είναι περισσότερο από τραγικό, ότι πριν καν βγει η χώρα από μια τόσο μεγάλη οικονομική κρίση, επιστρέφουμε στα ίδια, σ’ αυτά που την οδήγησαν μέχρι εκεί.

Ντροπή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available