Τον Οκτώβριο τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ N.I.

Μακέτα του Ι.Ν. Αγίου Θωμά.

ΤΣΕΡΙ ΧΙΛ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Η Ελληνορθόδοξος Κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ Νέας Ιερσέης, υπό την καθοδήγηση του ιερατικού προϊσταμένου Αρχιμ. Χριστόφορου Οικονομίδη και του προέδρου του Συμβουλίου κ. Ευστρατιάδη, οδεύει προς την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Ιερού Ναού, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται να τελειώσει στα μέσα Σεπτεμβρίου 2019.

Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την ριζική αναδιαμόρφωση του εξωτερικού μέρους του Ναού, με επένδυση από πέτρα, το κτίσιμο καμπαναριού και βεβαίως την τοποθέτηση τρούλου, πράγματα που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα. Το έργο αυτό ήταν όνειρο ετών, μιας και η Εκκλησία χτίστηκε το 1967 και από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε υποστεί κάποια ανακαίνιση, έως το 2007 όταν ολοκληρώθηκε η καινούρια είσοδος του Ναού, βυζαντινής αρχιτεκτονικής.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/ Στελιος Λαμπρου

Στις 6 Αυγούστου, τα μέλη της ενορίας έλαβαν πρόσκληση να επισκεφθούν και να δουν από κοντά τον τρούλο, ο οποίος ολοκληρώνεται εντός του χώρου του πάρκινγκ και αναμένεται να τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες. Ολοι θαύμασαν το έργο και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για όλη την σκληρή δουλειά που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα στην Κοινότητα.

Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Μάιο, όπου ο χώρος του Ιερού Ναού ξεκίνησε να ανακατασκευάζεται, όλες οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται στον προσωρινό, ειδικά διαμορφωμένο Ιερό Ναό, εντός του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου «Δανιέλλα Κουσούλη».

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού είναι προγραμματισμένα για την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου Θωμά, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου, ο οποίος στηρίζει το έργο αυτό με όλες του τις δυνάμεις και βρίσκεται δίπλα στην κοινότητα του Αγίου Θωμά ως Πνευματικός Πατέρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available