Τουρκοκύπρια διεκδικεί θέση στη διπλωματική υπηρεσία της Κ. Δημοκρατίας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Επτά Τουρκοκύπριοι είχαν ενδιαφερθεί για συμμετοχή στον διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Εξωτερικών για θέσεις διπλωματών. Ωστόσο, μόνο μία εξ αυτών προσήλθε στο εξεταστικό κέντρο για να λάβει μέρος στις γραπτές εξετάσεις. Αυτή είναι η Τουρκοκύπρια Ντενίς Μπιριντζί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος” η Ντενίς είναι γνωστή από τη δράση της στα κατεχόμενα κατά της τουρκικής κατοχής, βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπη με τους έποικους και τους εθνικιστές.

Η ίδια δηλώνει πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και με αυτή της την ιδιότητα συμμετείχε στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014 μέσα από τον συνδυασμό «ΔΡΑΣυ-Eylem». Ήταν η πρώτη φορά που Τουρκοκύπριοι λάμβαναν μέρος, ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ευρωεκλογές.

Με την ίδια ιδιότητα, του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ντενίς Μπιριντζί έλαβε μέρος στις εξετάσεις του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες διεξήχθησαν αρχές της εβδομάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εξωτερικών είχε, βάσει και των προνοιών του Συντάγματος, φροντίσει να έχει όλα τα θέματα των εξετάσεων τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική.

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών που επικαλείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», χαρακτήρισαν το γεγονός θετικό γιατί αποτελεί δείγμα αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ντενίς είχε διατελέσει συντονιστής για εξωτερικές υποθέσεις στο γραφείο του Μουσταφά Ακιντζί, όταν αυτός ανέλαβε την ηγεσία του ψευδοκράτους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available