Τουρκ χαμπέρ

Ο Ταγίπ Ερντογάν Φωτογραφία Service/Pool Photo via AP.

Ενας χρόνος πέρασε από τον περασμένο Ιούλιο που βγήκε το χαμπέρ για το πραξικόπημα, τανκς, όπλα, πιστολιές, ελικόπτερα, αεροπλάνα, αυτομολήσεις, ξυλοδαρμοί και ο σουλτάν Ταγίπ από το κινητό να δηλώνει ζωντανός και καλά στην υγεία του ευχαριστώντας τον Αλλάχ.

Κι ακολούθησαν φυλακίσεις, βασανιστήρια, κρατητήρια και όλα τα κολαστήρια που μόνο η Τουρκιά ξέρει να κάνει για να μην τολμήσει κανείς ξανά να σηκώσει κεφάλι, αλλά όλοι να είναι αυλόδουλοι στον μεγάλο σουλτάν.

Κι από τότε η Τουρκία έχει γίνει αγνώριστη και φυσικά γέρνει όλο και πιο πολύ προς τον ακραίο Ισλαμισμό παρά το γεγονός, ότι θέλει να εμφανίζεται «κοσμική».

Η Ευρώπη -αλήθεια ποια Ευρώπη;- έχει τα δικά της βάσανα και έχει κι από πάνω και τον σουλτάν Ταγίπ να την ενοχλεί μια και δυο και να εμφανίζεται υπερόπτης και απαιτητικός.

Αυτές τις μέρες έβγαλε πάλι το κόκκινο παπόρι του και γυρίζει γύρω-γύρω από την Κύπρο παρακολουθώντας τα τρυπάνια. Σκεφτείτε να πάρει στροφές ανάποδες ο Τραμπ και να δώσει εντολή να του δώσουν του Ταγίπ ένα σουλτάν μερεμέτ να μη ξέρει από πού να φυλαχθεί; Μα δεν του χρειάζεται;

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *