Το αμπαρωμένο όραμα

Ο υπό κατασκευή ιερός ναός του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

Στο μαρτυρικό και αιματόβρεκτο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης όπου πριν από 17 χρόνια χάθηκαν αναίτια σχεδόν τρεις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές αθώων ανθρώπων, οι οποίοι κίνησαν το πρωί να πάνε στις εργασίες τους και δεν γύρισαν ποτέ πια, πολλών τα όνειρα, τα οράματα και τα κτίρια ξαναχτίσθηκαν κι η ζωή μπήκε και πάλι στην πορεία μας.

Μόνο ένα δικό μας όραμα, ιερό και συμβολικό της Πίστης και του Γένους, ο Ναός του Αγίου Νικολάου παραμένει ένα όνειρο αμπαρωμένο, απομονωμένο κι εγκαταλειμμένο για να θυμίζει το μέγεθος της ανικανότητας κάποιων οι οποίοι και μόνο γι’ αυτό έπρεπε να είχαν απέλθει, κι όχι να συνεχίζουν να εμπαίζουν εαυτούς και αλλήλους.

Κρίμα και χίλιες φορές κρίμα γιατί ενώ τώρα έπρεπε να πανηγυρίζαμε με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, δυστυχώς, καθώς ατενίζουμε το εγκαταλειμμένο γιαπί νιώθουμε βαθιά τη θλίψη στα σωθικά μας, ενώ η θέασή του είναι το καθημερινό όνειδος της Ομογένειάς μας που της άξιζε αναντίλεκτα καλύτερη τύχη.

Υπομονή όμως λίγο ακόμα, γιατί όπως λέγει κι ο στίχος του τραγουδιού «τούτη η νύχτα κάπου θα βγάλει δεν μπορεί ο καημός να είναι παντοτινός». Οχι, δεν μπορεί διότι τούτη η Εκκλησία και η Ομογένεια έχουν πολλές δυνάμεις και δυνατότητες, αναξιοποίητες όμως γιατί «την πάτησαν ναυαγοί με λερωμένα ποδήματα».

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available