Το ανοιξιάτικο συνέδριο της ΝΗSA στο Σικάγο

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στο συνέδριο της Εθνικής Ελληνικής Φοιτητικής Ενωσης Βορείου Αμερικής (NHSA) που έγινε στο Σικάγο, από τις 5 έως 7 Απριλίου (ευγενική παραχώρηση της ΝΗSA).

ΣΙΚΑΓΟ. Η Εθνική Ελληνική Φοιτητική Ενωση (The National Hellenic Student Association – NHSA) της Βόρειας Αμερικής οργάνωσε το 21ο εξαμηνιαίο της συνέδριο στο Σικάγο, από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο Beane στο Πανεπιστήμιο Loyola.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αλλά και να συναντηθούν με σειρά ομιλητών που αναφέρθηκαν σε θέματα του συνεδρίου, μοιράστηκαν ιστορίες και απάντησαν σε ερωτήσεις πάνω στο κυρίως θέμα του προγράμματος «Εμπνέοντας την επόμενη γενιά ηγετών».

Μίλησαν επίσης η δημοσιογράφος και επιχειρηματίας ΜΜΕ Ανθή Μητράκου (Anthe Mitrakos) και ο Γιάννης Μεταξάς (Yanni Metaxas), τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Βοστώνης. Εισαγωγικά σχόλια έκαναν ο πρόεδρος της NHSA Πέτρος Μπεζιέρης (Petros Besieris), η γενική πρόξενος στο Σικάγο Κατερίνα Δημάκη (Ekaterina Dimakis), ο επικεφαλής του Ιδρύματος Πανελλήνιας Υποτροφίας (PanHellenic Scholarship Foundation) Ρόμπερτ Μπούλερ (Robert Buhler) και η Μαρία Ζαντίδη (Maria Zantidis), γραμματέας Επικοινωνίας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων Ιλινόις «Ενωσις».

Η κεντρική ομιλήτρια ήταν η εκτελεστική διευθύντρια της Gloria, Βικτουάρ Κοτζεβίνβα Ρέινα (Victoire Cogevina Reynal), που ενέπνευσε το ακροατήριο καθώς μοιράστηκε τις τρεις βασικές αρχές που έμαθε στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Ενημέρωση των φοιτητών που συμμετείχαν στο συνέδριο της Εθνικής Ελληνικής Φοιτητικής Ενωσης Βορείου Αμερικής (NHSA) που έγινε στο Σικάγο, από τις 5 έως 7 Απριλίου (ευγενική παραχώρηση της ΝΗSA).

Στο συνέδριο σημειώθηκε και συζήτηση από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, διαχειριστή προγράμματος στο τμήμα της ΑΗΕΡΑ της εξυπηρέτησης πελατών (Salesforce) και περιφερειακό κυβερνήτη στο Μίσιγκαν και τον Αγγελο Κρητικό (Angelo Kritikos), οικονομικό διευθυντή του Ηavas Chicago group.
Ο κ. Κρητικός μοιράστηκε με το ακροατήριο τις στρατηγικές επιτυχίες παραθέτοντας με πραγματικά παραδείγματα.

Ο Εντι Ζεμενίδης (Endy Zemenides) εκτελεστικός διευθυντής του HALC (Hellenic American Leadership Council) αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τις ηγετικές ευκαιρίες της οργάνωσης για τη νεολαία.
Ακόμη, μίλησε η Σούζι Σόλις (Susy Solis), ιδιοκτήτρια του «Solis Media Strategies», η Λία Ασημακοπούλου (Lia Assimakopoulos) συγγραφέας του νεοεκδοθέντος βιβλίου «Life in Letters: A Book About Autism» για το πώς ανέπτυξε επικοινωνία με τον αυτιστικό αδελφό της και τέλος, ο ιδρυτής του «54Thirty», Γιάννης Δημούλης (Yanni Dimoulis), μοιράστηκε την έμπνευσή του για το πώς ανέπτυξε ένα όργανο επικοινωνίας να βοηθήσει ασθενείς να επικοινωνούν με τους αγαπημένους τους στη διάρκεια της αρρώστιας που αλλάζει τη ζωή τους.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να μάθουν και για τις πρωτοβουλίες της NHSA.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στο συνέδριο της Εθνικής Ελληνικής Φοιτητικής Ενωσης Βορείου Αμερικής (NHSA) που έγινε στο Σικάγο, από τις 5 έως 7 Απριλίου (ευγενική παραχώρηση της ΝΗSA).

Η NHSA επίσημα ανακοίνωσε τη συνεργασία με το Ιδρυμα Ariston, για τη δημιουργία της υποτροφίας Ariston Foundation-NHSA, η οποία θα παρέχει δύο υποτροφίες με βάση την αξία τους, σε σπουδαστές ελληνικής καταγωγής που σπουδάζουν στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Ακόμη, ανακοινώθηκε ο Ετήσιος Καθαρισμός Παραλίας, που θα γίνει φέτος στις 6 Ιουλίου, στην Αθήνα.
«Τα τελευταία δέκα χρόνια που οργανώνουμε συνέδρια, η NHSA έχει αναπτυχθεί, όχι μόνο σε αριθμό συμμετεχόντων, αλλά και στην ποιότητα του προγράμματος προς τους συνέδρους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Πέτρος Μπεζιέρης. «Ως προς αυτό το συνέδριο μαζευτήκαμε πολλά δημιουργικά άτομα για να προσφέρουμε από μέσα μία εικόνα ηγεσίας, δικτύωσης και προσωπικής ανόδου. Φεύγοντας από το συνέδριο ενθαρρύνω τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση και να συνεχίσουν να βελτιώνονται προσωπικά και επαγγελματικά».

Αλλά και ο διευθυντής του ΝΗSA Kονσταντίν Ουρανίτσας (Konstantine Ouranitsas) αναφέρθηκε στα δέκα χρόνια δράσης της φοιτητικής ένωσης, της οποίας τα εξαμηνιαία συνέδρια είναι εκπαιδευτικά, επαγγελματικά και κοινωνικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δειπνήσουν στο Six06, να διασκεδάσουν ελληνικά στο Municipal Bar + Diner Co. με τον DJ Serafim, και να επισκεφτούν το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available