Το βιβλίο με τις ταχύτερες πωλήσεις το «Fear» του Bob Woodward για τον Τραμπ

(AP Photo/Mark Lennihan)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Barnes & Noble, Inc., το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο λιανικής στον Κόσμο, ανακοίνωσε ότι το βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ (Bob Woodward), με τίτλο «Φόβος» (Fear), βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στα βιβλιοπωλεία διεθνώς, αλλά και στο Διαδίκτυο στο «BN.com», μόλις μια ημέρα μετά την επίσημη έκδοσή του.

Μάλιστα, πρόκειται για το βιβλίο με τις ταχύτερες πωλήσεις τα τελευταία τρία χρόνια – το προηγούμενο ήταν το «Go Set a Watchman» της Χάρπερ Λι που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2015.

«Ο ‘Φόβος’ είχε εκπληκτικές πωλήσεις κατά την πρώτη ημέρα της έκδοσής του και εξακολουθεί να έχει πολύ μεγάλη ζήτηση τόσο στα βιβλιοπωλεία όσο και στο Διαδίκτυο» είπε χαρακτηριστικά η Λιζ Χάργουελ, της «Barnes & Noble». «Δεν έχουμε δει άλλο βιβλίο που να απευθύνεται σε ενήλικες το οποίο τα πουλάει τόσο γρήγορα τα τελευταία τρία χρόνια» συνέχισε εξάλλου η ίδια.

Από την πλευρά του, ο Μπομπ Γούντγουορντ, τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου του κάνει συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις στις οποίες υπερασπίζεται την αλήθεια των όσων αναφέρει μέσα σε αυτό.

«Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου Αμερικανό Πρόεδρο που να είναι τόσο αποστασιοποιημένος από την πραγματικότητα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Γούντγουορντ μιλώντας στη δημοσιογράφο Savannah Guthrie στο δίκτυο NBC. «Αυτό δεν έχει αντιμετωπιστεί αρκετά σοβαρά…και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Από την άλλη, ο κ. Τραμπ σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται απαξιώνει το βιβλίο αλλά και τον συγγραφέα του. «Το βιβλίο του Γούντγουορντ είναι ένα αστείο….είναι απλώς μία ακόμη επίθεση εναντίον μου, χρησιμοποιώντας ανώνυμες πηγές, πηγές που δεν κατονομάζονται. Πολλοί έχουν σπεύσει να πουν ότι τα αποσπάσματα αυτά είναι μυθοπλασία. Οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να αντέξουν ότι χάνουν. Εγώ θα γράψω αληθινό βιβλίο» έγραψε στο τουίτερ του ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Μεταξύ άλλων, το εν λόγω βιβλίο παρουσιάζει το πορτρέτο ενός Προέδρου ακαλλιέργητου, ευέξαπτου και παρανοϊκού, τον οποίο οι υπουργοί και οι συνεργάτες του μοχθούν σε μόνιμη βάση να τον ελέγξουν για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που συνέλεξε ο Μπομπ Γούντγουορντ, μετά την επίθεση με χημικά, τον Απρίλιο του 2017, που αποδόθηκε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, ο Τραμπ τηλεφώνησε στον στρατηγό και του είπε ότι θέλει να σκοτώσουν τον Σύρο Πρόεδρο. «Να τον σκοτώσουμε. Εμπρός. Πάμε εκεί κάτω και τον σκοτώνουμε!», φέρεται να είπε.

Αφού έκλεισε το τηλέφωνο, ο υπουργός Αμυνας Τζιμ Μάτις στράφηκε σε έναν σύμβουλό του και του εξήγησε: «Δεν θα κάνουμε τίποτα απ’ όλα αυτά. Θα είμαστε πολύ πιο μετρημένοι».

Σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός Υπουργός Αμυνας απέρριψε τους ισχυρισμούς του βιβλίου ως «ένα μοναδικό είδος λογοτεχνίας της Ουάσιγκτον» και πρόσθεσε ότι «δεν έχω εκστομίσει ποτέ ούτε έχω ακούσει να λέγονται παρουσία μου» αυτές οι επιτιμητικές εκφράσεις.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι το βιβλίο «δεν είναι τίποτα άλλο από κατασκευασμένες ιστορίες, πολλές από τις οποίες προέρχονται από δυσαρεστημένους πρώην εργαζόμενους, που ειπώθηκαν για να αμαυρώσουν την εικόνα του Προέδρου».

Πριν την επίσημη έκδοσή του, αποσπάσματα του βιβλίου πρωτοδημοσιεύθηκαν στην «Washington Post» την περασμένη εβδομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available