Το διάγγελμα των Ρεπουμπλικανών της Αθήνας

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΑΘΗΝΑ. Τους πολλαπλούς κινδύνους που εμπεριέχουν για την Ελλάδα οι παράπλευρες συνέπειες από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με έμφαση τόσο στην επερχόμενη οικονομική ύφεση αλλά, κυρίως, στη ρευστή κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με όχημα το μεταναστευτικό/προσφυγικό, επισημαίνει, στο διάγγελμά του για την 25η Μαρτίου, το Ελληνικό Παράρτημα του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα στελέχη του κόμματος, που αποκαλούν, όπως ο πρόεδρος Τραμπ, τον κορωνοϊό ως «Κινεζικό ιό», τονίζουν ότι η Κίνα «θα πρέπει να πληρώσει για τον ανθρωπιστικό και οικονομικό όλεθρο που δημιούργησε στον πλανήτη», κατηγορώντας τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος ότι προωθούν μια «παλαιά σάπια πολιτική κατευνασμού στην κινεζική επιθετικότητα».

«Είμαστε σε πόλεμο, πόλεμο ενάντια στον κινέζικο ιό, αλλά και ενάντια στην παραπληροφόρηση, στις ψευδείς ειδήσεις και κυρίως αντι-αμερικανικές πρακτικές δολιοφθορών ενάντια στο φρόνημα των πολιτών. Εμείς ο Λαός πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ενάντια στον κοινό εχθρό, για να σώσουμε ζωές, να σώσουμε δουλειές, να σώσουμε τις οικονομίες μας, τα μεγάλα Εθνη μας και να σώσουμε τον ελεύθερο κόσμο από την τυρρανία που υποβόσκει εντός και εκτός των συνόρων μας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα και τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, το Παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εκφράζεται με θερμά λόγια για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κατάσταση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το αρμόδιο επιτελείο. Στη συνέχεια, όμως, επισημαίνουν ότι οι συνέπειες στον οικονομικό τομέα, με βασικό πρόβλημα την τουριστική βιομηχανία, θα είναι οδυνηρές για τη χώρα.

«Αν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός ότι ο τουριστικός κλάδος που αντιπροσωπεύει χονδρικά το 20% των ετήσιων εσόδων θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, αν φυσικά ισχύσει το ευμενέστερο σενάριο, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την κυβέρνηση στο δεύτερο εξάμηνο», τονίζουν, εκφράζοντας αμφιβολίες για το πακέτο βοήθειας της Ε.Ε.

Για τα ελληνοτουρκικά, το Παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προειδοποιεί ότι η Τουρκία, που επίσης υφίσταται τις συνέπειες της πανδημίας, «είναι σίγουρο ότι θα στοχοποιήσει τους μετανάστες στην επικράτειά της για τις συνέπειες του ιού και θα τους προωθήσει εκ νέου μαζικά στην Ελλάδα».

«Θα ξαναγεμίσουν τα νησιά, αφήνοντας στην Ελληνική Κυβέρνηση το δίλημμα του εάν θα τους αφήσει εκεί με τεράστιες αντιδράσεις από τον τοπικό πληθυσμό, ή θα τους μετακινήσει στην ενδοχώρα και θα αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των υπολοίπων», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας, το Παράρτημα επισημαίνει ότι «είναι πια καιρός για την Ουάσιγκτον, την Αθήνα, την Ιερουσαλήμ και την Λευκωσία να έρθουν ακόμα πιο κοντά, μιας και είναι τα προπύργια της Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

1 Comment

  1. θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν υφίσταται για μάς μεταναστευτικό/προσφυγικό, απλά θέμα παράνομης μετανάστευσης. Πρόσφυγες δεν υπάρχουν πλέον, θα μπορούσαν δε να αναζητήσουν το καθεστώς διεθνούς προστασίας στην χώρα πρώτης υποδοχής τους, δηλαδή στην Τουρκία. Πουθενά δεν αναφέρουμε τον επιθετικό προσδιορισμό “προσφυγικό” στο Δελτίο Τύπου μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available