Το ειδυλλιακό «Jine’s Restaurant» του Ρότσεστερ

Από το 1971 βρίσκεται στην γωνιά του Park Avenue και της οδού Berkeley. Φωτογραφία: Facebook

ΡΟΤΣΕΣΤΕΡ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα εκτενές άρθρο στο ομογενειακό εστιατόριο «Jine’s Restaurant» αφιερώνει η εναλλακτική εβδομαδιαία εφημερίδα του Ρότσεστερ «City Newspaper». Ο δημοσιογράφος Ντέιβ Μπάντγκαρ επισκέφτηκε πρόσφατα το «Jine’s» και έμεινε ενθουσιασμένος από την ποιότητα και την εξυπηρέτησή του.

«Το κατάστημα προσφέρει ένα εκτενές και ευφάνταστο μενού από νόστιμα σπιτικά φαγητά σε προσιτές τιμές (συμπεριλαμβανομένων πολλών ελληνικών σπεσιαλιτέ), καθώς και υπαίθρια τραπεζοκαθίσματα στην πολύ όμορφη γωνιά του Park Avenue και της οδού Berkeley. Ως εκ τούτου, το πολύ όμορφο σκηνικό μας έφτιαξε τη διάθεση, ενώ το προσωπικό μας περιποιήθηκε με τρόπο ευγενικό και αποτελεσματικό, κάνοντας μας να ευχαριστηθούμε στο έπακρο το γεύμα μας», γράφει ο δημοσιογράφος.

Παρά το γεγονός ότι η ιστορική ταμπέλα του μαγαζιού γράφει «Jine’s», το κανονικό του όνομα είναι «Jines». Ο Γιώργος Τζίνης (George Gines), ο πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη Πέτρου Τζίνη (Peter Gines), άνοιξε το γωνιακό εστιατόριο το 1971 με το όνομα «Jines» και όχι «Gines» με σκοπό να ακούγεται το επίθετό του λιγότερο «βαρύ» στα αυτιά των Αμερικάνων.

Οταν πρωτοήρθε από την Ελλάδα το 1951, ο Γιώργος Τζίνης εργάστηκε στους θείους του, σε ένα εργοστάσιο παγωτού του Ρότσεστερ και στην συνέχεια αγόρασε το παγωτατζίδικο «Critic’s» στην περιοχή Μπουλς Χεντ, το οποίο και λειτουργούσε από το 1961 ως το 1972.

Ο Τζίνης προσέθεσε στο μενού του «Critic» χοτ ντογκς και χάμπουργκερ και το 1971, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν άλλα εστιατόρια στην ανατολική πλευρά της Park Avenue, αποφάσισε να νοικιάσει το γωνιακό κτίριο και να το μετατρέψει στο σημερινό «Jine’s Restaurant».

Ο Πέτρος Τζίνης και η αδελφή του Ειρήνη εργάζονταν στο εστιατόριο ως έφηβοι και τελικά ο Πέτρος το ανέλαβε το 1991, αφότου αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο. Ο υιός Τζίνης αποδίδει τη μεγάλη επιτυχία του καταστήματος στο εμπορικό δαιμόνιο του πατέρα του, ο οποίος κατάφερε και έβαλε τον θεμέλιο λίθο σε αυτή την εξαιρετική επιχείρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available