Το ΙΣΝ για τα 2 χρόνια από την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στους Ελληνες πολίτες (βίντεο)

Πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά επάνω από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πηγή: SNFCC.

ΑΘΗΝΑ. Πριν δύο χρόνια, στις 23 Φεβρουαρίου, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), «παρέδωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε όλους σας, και σε κάθε Ελληνα πολίτη ξεχωριστά», επεσήμανε σχετικό ανακοινωθέν του ΙΣΝ, με βίντεο, ειδικά για την επέτειο αυτή.

«Δύο χρόνια τώρα το ΚΠΙΣΝ έχει γεμίσει με εκατομμύρια επισκέψεις και αμέτρητες δικές σας στιγμές», ανέφερε το ΙΣΝ, προσθέτοντας:

«Εδώ παίζετε με τα παιδιά σας, γίνεστε πάλι παιδιά, τρέχετε, προσπερνάτε τον εαυτό σας, βλέπετε παραστάσεις και συναυλίες, μαγεύεστε, χορεύετε, ξεσηκώνεστε, κάθεστε στα θρανία, ανοίγετε βιβλία, μαθαίνετε ξανά, ξαπλώνετε στο γρασίδι κάτω από τα αστέρια, διασχίζετε το νερό, αγγίζετε τον ουρανό. Εδώ και δύο χρόνια το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με δικές σας στιγμές. Γιατί είναι και, το βασικότερο, γιατί το αισθάνεστε δικό σας. Σας ευχαριστούμε».

Η δημιουργία του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά στην ιστορία του ΙΣΝ, ενδεικτική της αποστολής και μακροπρόθεσμης δέσμευσης του Ιδρύματος στην Ελλάδα.

Μετά την παράδοση, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων καθώς και για τη λειτουργία του, ενώ συνεχίζει να στηρίζει και τους οργανισμούς που εγκαταστάθηκαν εκεί (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος).

Σύμφωνα με τα λόγια του προέδρου του ΙΣΝ, κ. Ανδρέα Δρακόπουλου, κατά την τελετή παράδοσης του ΚΠΙΣΝ, όπου περισσότερο από οπουδήποτε αλλού συνοψίζεται το αρχικό όραμα του ΙΣΝ:

«Για όλους εμάς στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ΚΠΙΣΝ αποτυπώνει τις αμέτρητες δυνατότητες και προοπτικές της χώρας μας, για τις οποίες θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία χαραμάδα, όπως θα έλεγε ο Λέοναρντ Κοέν, μέσα από την οποία μπορεί να εισχωρήσει το φως φως […] το φως της ελπίδας για ένα δημιουργικό και καλύτερο αύριο».

Η ομιλία του κ. Δρακόπουλου το 2017

omilia-kdrakopoulou_teliko_AV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available