Το κτίριο-σταθμός της TWA στο αεροδρόμιο JFK της ΝΥ έγινε ξενοδοχείο πολυτελείας (βίντεο)

AP Photo/Mark Lennihan)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το περίφημο κτίριο-σταθμός της TWA στο αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, μετά από δεκαετίες «συνταξιοδότησης» επανήλθε στη ζωή ως ξενοδοχείο πολυτελείας, ένα έργο αξίας $268 εκατ.

Ο κυβερνήτης της ΝΥ, Αντριου Κουόμο, κατά τα εγκαίνια, δήλωσε ότι θυμάται όταν πρωτοείδε αυτό το κτίριο ως ένα παιδί ακόμη από το Κουίνς να λέει «Ουάου! Ουάου! Ηταν εμπρός από την εποχή του και αποτελούσε όραμα της ΝΥ της δημιουργικότητας και της τολμηρότητας, σκέψης ‘outside of the box’ που έκανε τη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη».

Ο Φιλανδός αρχιτέκτονας, Eero Saarinen, δεν είχε ένα ξενοδοχείο στο μυαλό του όταν σχεδίασε αυτό το φουτουριστικό κτίριο, το οποίο λειτούργησε το 1962. Ηταν η εποχή του διαστήματος της υπόσχεσης του τότε προέδρου των ΗΠΑ, John F. Kennedy για προσελήνωση.

Ο κατασκευαστής, Tyler Morse, ελπίζει πως η εγγύτητα στο αεροδρόμιο θα προσεγγίσει ταξιδιώτες που δεν θέλουν να βιώσουν τον εφιάλτη της κίνησης πριν από μία πτήση.

Αλλά πέρα από τις πρακτικές, σύγχρονες ανησυχίες βρίσκεται εκεί ένα όνειρο μισού αιώνα. «Αυτό το κέντρο πτήσεων της TWA χτίστηκε ως καθεδρικός της αεροπλοΐας», δήλωσε ο κ. Morse. Οι Beatles είχαν φτάσει στον τερματικό αυτό το 1965, με πλήθος κόσμου να τους υποδέχεται σε φρενίτιδα.

Η ιστορία της αεροπορικής εταιρίας TWA και της εποχής της θα προβάλλονται σε ένα λόμπι 200.000 τ.π. το οποίο δεν έχει «σωστές γωνίες», όπως το υπόλοιπο κτίριο και είναι βαμμένο στα χρώματα της TWA, το λευκό και το κόκκινο.

Τα 512 δωμάτια του ξενδοχείου είναι σε ένα κτίριο, δίπλα. Η τιμή για μία διανυκτέρευση ξεκινά από τα 250 δολ. περίπου ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για την ηχομόνωση. Υπάρχουν ακόμη 6 εστιατόρια, ένα εκ των οποίων λειτουργεί ο διάσημος σεφ Jean-Georges Vongerichten.

Ενα από τα 8 μπαρ βρίσκεται μέσα σε αεροσκάφος εποχής της TWA, είπε ο κ. Morse, το οποίο αγοράστηκε κάποτε και χρησιμοποιήθηκε από εμπόρους ναρκωτικών της Νοτίου Αμερικής.

 

(AP Photo/Mark Lennihan)
(AP Photo/Mark Lennihan)
(AP Photo/Mark Lennihan)
(AP Photo/Mark Lennihan)
(AP Photo/Mark Lennihan)
(AP Photo/Mark Lennihan)
(AP Photo/Mark Lennihan)
(AP Photo/Mark Lennihan)
(AP Photo/Mark Lennihan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available