Αδέλφια μου Ελληνες: Το κυνοβούλιο, ο Aλέξης ως Ζορμπάς στην Κίνα…

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας με την κ. Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα. Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI.

Του Θεοδώρου Καλμούκου.

Είχε και τι δεν είχε αυτή η εβδομάδα που εκπνέει Αδέλφια μου Ελληνες, από μετατροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε κυριολεκτικό «κυνοβούλιο» με γαυγίσματα, φωνές, τσιρίδες, σπρωξίματα και βωμολοχίες με πρωταγωνιστές τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια επειδή ο δεύτερος πέρασε μπροστά από τον πρώτο την ώρα που αγόρευε στο Κοινοβούλιο.

Ο Κασιδιάρης παρεξηγήθηκε, του ζήτησε τον λόγο, ο Δένδιας κοντοστάθηκε και του απάντησε κι άρχισε ο πόλεμος, με τον προεδρεύοντα της Βουλής Μπαλαούρα με το όνομα να φωνάζει απεγνωσμένα φρουρά, φρουρά, αλλά άφαντη η φρουρά.

Μιλούμε για εικόνες όχι τριτοκοσμικές, αλλά ζούγκλας και επίπεδο πια εντελώς επίπεδο. Αντε τώρα μ’ αυτόν τον τραγέλαφο να πάρουν άνθρωποι αξιοπρεπείς και καλλιεργημένοι σοβαρά αυτό το κυνοβούλιο ή αλλιώς σκυλολόι.

Κι ενώ αυτές οι απείρου κάλλους σκηνογραφίες εκτυλίσσονταν στο Βουλευτήριο, ο Αλέξης με την σύντροφο την Περιστέρα απολάμβαναν ξενίας Κινέζικης, με όλο το Κινέζικο πρωτόκολλο και τις προσφωνήσεις τσιν-τσουν-τσάι-αλεξί-σημίτ-κόσκο. Αφήστε δε που στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών στο Πεκίνο υποδέχθηκαν τον Αλέξη με τις πενιές του Ζορμπά, ενώ η χορωδία του τραγούδησε στην ελληνική γλώσσα το άσμα, «Ενα το χελιδόνι», σε μουσική του ετέρου μεγάλου της Αριστεράς, ενίοτε και της Δεξιάς και παντός κόμματος και καιρού, Μίκη.

Είδαν κι έπαθαν οι Κινέζοι τηλεορατζήδες να μάθουν κατά που πέφτει η Ελλάδα, ενώ όταν πληροφορήθηκαν ότι ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια άρχισαν να ρωτούν σε ποιο ξενοδοχείο μένουν οι Ελληνες, αφού συγκριτικά με τα δικά τους δισεκατομμύρια ο πληθυσμός της Ελλάδος ισοδυναμεί μ’ ένα ξενοδοχείο τους.

Το τέταρτο μνημόνιο φαίνεται ότι είναι πραγματικότητα, Αδέλφια μου Ελληνες, κι ας πασχίζει ο στροβιλιστικός μηχανισμός των Συριζαίων να το εμφανίζει ως πρόοδο προς την ανάπτυξη. Μπορεί να παραπονιούνται και να αντιδρούν κατ’ ιδίαν οι βολευτάδες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όταν έλθει η στιγμή της ψηφοφορίας όλοι μα όλοι θα το ψηφίσουν, γιατί έτσι ψηφίζουν την παραμονή τους στο βολευτιλίκι και σε όλα όσα ευεργετήματα προκύπτουν από αυτό.

Βγήκε εν τω μεταξύ και η Φώφη του ΧΑΣΟΚ, και διακήρυξε πως θα καταψηφίσουμε τα μέτρα κάνοντας τον Αλέξη να χαμογελά όπως συνήθως κάνει μ’ εκείνο το χαμόγελο διαρκείας. Καλά κάνει και χαμογελά ο άνθρωπος γιατί πολύ φοβάμαι πως όταν σταματήσει να γελά δεν θα σταματήσει να κλαίει.

Ο δε Λεβέντης προέβη για μία ακόμα φορά σε προφήτεψη, λέγοντας «έκθετη και ετοιμόρροπη η κυβέρνηση ακόμη και αν περάσουν τα μέτρα». Λεβέντης με τα όλα του τα προφητικά και τα ανεκπλήρωτα μελλούμενα.

Η Χιτλερίδα της Γερμανίας, ή αλλιώς Αγγελα Μέρκελ υποδέχθηκε τον Μανώλη τον Μακρή ή Εμανουέλ Μακρόν της Φρανς στην Καγκελαρία στο Βερολίνο με αγκαλιές και φιλιά που λίγο έλειψε να ζηλέψει η κυρία Μακρόν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *