Το μήνυμα του Μπομπ Μενέντεζ για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ο φιλέλληνας Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (AP Photo/Petros Karadjias)

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Την διαχρονική προσφορά της Ελλάδας στην ανθρωπότητα, αλλά και τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί σε διεθνείς οργανισμούς, και ειδικότερα ως σύμμαχος των ΗΠΑ, εξήρε ο φιλέλληνας γερουσιαστής από τη Νέα Ιερσέη, Μπομπ Μενέντεζ (Robert Menendez), στο μήνυμά του για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μενέντεζ τονίζει πως στην περίοδο της πανδημίας «οι αγαστές σχέσεις με τους συμμάχους μας γίνονται ακόμη πιο σημαντικές», συμπληρώνοντας πως «οι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα είναι ισχυροί».

Αναλυτικά το μήνυμα του Μενέντεζ αναφέρει:

«Είμαι ενθουσιασμένος που τιμώ την 199η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, μαζί με την ελληνοαμερικανική κοινότητα στη Νέα Ιερσέη και σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ελλάδα έχει προσφέρει πολλά στον Κόσμο, από την γέννηση των ιδανικών της Δημοκρατίας, που ενέπνευσαν τους ιδρυτές μας και πολλούς ακόμη, έως και τον κομβικό ρόλο της σε διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. Την περίοδο που η Υφήλιος βιώνει την πανδημία του κορωνοϊού, οι αγαστές σχέσεις με τους συμμάχους μας είναι ακόμη πιο σημαντικές. Οι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα είναι ισχυροί, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ελληνες και την ελληνοαμερικανική κοινότητα για να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο την σχέση αυτή».
Παράλληλα, η ανακοίνωση του Γραφείου του Μπομπ Μενέντεζ τονίζει ότι η διακομματική διακήρυξη για την Ελληνική Ανεξαρτησία εισήχθη στην Γερουσία από τον ίδιο, σε συνεργασία με τον Ρεπουμπλικανό συνάδελφό του, Τζον Μπαράσο.
Κατόπιν, έλαβε επίσημη υποστήριξη από γερουσιαστές τόσο του Δημοκρατικού, όσο και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Μεταξύ αυτών, οι: Τσακ Σούμερ, Ρον Τζόνσον, Ντικ Ντάρμπιν, Τομ Τίλις, Κρις Μέρφι, Πατ Τούμεϊ, Μάγκι Χασάν, Μάρκο Ρούμπιο, Σέλντον Ουαϊτχάους, Μάικ Ενζι, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, Μάικ Μπράουν, Ρον Ουάιντεν, Μάρθα ΜακΣάλι, Μπεν Κάρντιν, Κόρι Γκάρντνερ, Μπομπ Κέισι, Τζον Μπούζμαν, Κρις Βαν Χόλεβ, Ντέιβιντ Πέρντιου, Ντέμπι Στάμπενοου, Τεντ Κρουζ, Τζιν Σαχίν, Τοντ Γιανγκ, Γκάρι Πίτερς, Ρικ Σκοτ, Τζακ Ριντ, Μάικλ Μπέλεντ, Σέροντ Μπράουντ, Κρίστεν Γκίλιμπραντ, Κρις Κουνς, Κόρι Μπούκερ και Τομ Κάρπερ.
Στην διακήρυξη αυτή, «εκφράζονται τα συγχαρητήρια και οι καλύτερες ευχές στους Ελληνες για την 199η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, καθώς και η υποστήριξη στις αρχές της δημοκρατικής διακυβέρνησης, στην οποία οι Ελληνες πολίτες είναι αφοσιωμένοι και τονίζεται ο σημαντικός ρόλος που επιτελεί η Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον Κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος είναι επικεφαλής της μειοψηφίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, θεωρείται από τους μεγαλύτερους φιλέλληνες στα ομοσπονδιακά κοινοβουλευτικά όργανα και διατηρεί στενές σχέσεις με την Ομογένεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available