Το μανθάνειν δια του πράτειν

Κύριε Διευθυντά,

Στον προγραμματισμό επιμόρφωσης του διδακτικού προσωπικού των κοινοτικών μας σχολείων όλων των τύπων πραγματοποιήθηκε την 5η Νοεμβρίου από το Γραφείο Παιδείας της Αρχιεπισκοπής μας στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Ενα άρτια οργανωμένο σεμινάριο παρουσίασε η κυρία Αθηνά Φιλίππου/Κατέχη βασισμένο στα πρότυπα της κυρίας Μαρίας Μακεδών που επιτυχώς διαδέχτηκε η κυρία Φιλίππου. Η προετοιμασία απαιτεί έρευνα για θέματα που θα παρουσιαστούν συμφωνα με τις ανάγκες διευθυντών και δασκάλων. Παρών και ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος όχι μόνο να ευλογήσει το σεμινάριο αλλά να ενθαρρύνει τις προσπάθειες όλων με τα μεστά σοφίας και νοημάτων λόγια του.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση δασκάλων και διευθυντών, ίσως περισσότεροι από κάθε αλλη χρονιά. Ανάμεσά τους και εγώ. Αν και δεν ανήκω πια στο ενεργητικό δυναμικό των σχολείων μας, αλλά στη σημερινή εποχή της πληροφορικής και των ραγδαίων αλλαγών, κάτι καινούριο θα μάθω. Αρκετά τμήματα συγκροτήθηκαν και κάλυψαν όλες τις τάξεις. Μετά τις εισηγήσεις ο καθένας πήγε στο τμήμα που είχε επιλέξει. Οι δάσκαλοι/ες των Ελληνικών αποτέλεσαν ένα τμήμα για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της Δρος Ελένης Νατσιοπούλου με θέμα «Νέοι μέθοδοι διδασκαλίας Ελληνικών: Θεωρία και πράξη/εφαρμογή».

Μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Θα ήθελα σαν εκπαιδευτικός να συγχαρώ από καρδιάς την κυρία Κατέχη όχι μόνο για το φετινό σεμινάριο, αλλά για την προσφορά της στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Της αξίζει κάθε έπαινος. Εύχομαι και ελπίζω τα επόμενα χρόνια να ετοιμάζει και να παρουσιάζει ανάλογα προγράμματα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Δρ. Γιώργος Μελικόκης, Παιδαγωγός
Νέα Υόρκη, ΝΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available