Το ντοκιμαντέρ «Maria by Callas» για την μεγάλη Μαρία Κάλλας από τον Tom Volf (βίντεο)

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας (Maria Kallas), με τίτλο «Maria by Callas», το οποίο σκηνοθετεί ο Tom Volf. Μία συνοπτική κριτική γι’ αυτό έγραψε η κ. Chiara Spagnoli Gabardi στο www.shockya.com.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: Το ντοκιμαντέρ του Tom Volf «Maria by Callas» είναι το πιο εντυπωσιακό και ισχυρό πορτρέτο της ντίβας της όπερας του 20ού αιώνα. Αποσπάσματα από τοποθετήσεις της Κάλλας, με voice overs, κατά τα οποία γράμματα της ντίβας διαβάζει η Fanny Ardant.

Αυτή η τεχνική αφήγησης δίνει την «ευκαιρία» στη μυθική Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο να πει τη δική της ιστορία, 40 χρόνια από το θάνατό της και μετά από αρκετές βιογραφίες της, με έντονο συναίσθημα.

Το ντοκιμαντέρ «αιχμαλωτίζει» τις αδυναμίες, αλλά και τη δυναμική της μεγάλης κυρίας, την συγκροτημένη προσωπικότητά της και την εκλεπτυσμένη ιδιοσυγκρασία της. Αποτελείται από σπάνιες λήψεις σε παλιό φιλμ, ζωντανές ηχογραφήσεις, σπάνιο υλικό βίντεο πίσω από τα παρασκήνια. Εμφανίζονται πρώτη φορά έγχρωμα.

Το «Maria by Callas» έχει σκηνές από φίλους και ανθρώπους που τη συντρόφευσαν στο ταξίδι της ζωής της, όπως η Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μέριλιν Μονρόε, ο Αλέν Ντελόν, ο Υβ Σεν Λοράν, η Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, ο Ομάρ Σαρίφ, η Γκρέις Κέλι και η Λιζ Τέιλορ, μεταξύ άλλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available