Το ομογενειακό εστιατόριο «Gyorgos Cafe» στο Σικάγο

Το ομογενειακό εστιατόριο «Gyorgos Cafe» προσφέρει ποιοτικά ελληνικά πιάτα σε προσιτές τιμές. Φωτογραφία: Facebook

ΦΟΞ ΛΕΙΚ. ΙΛΙΝΟΙΣ. «Μην μπερδεύεστε, δεν γράφει ‘Gyros Cafe’, αλλά ’Gyorgos Cafe’» δήλωσε η συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου στην «Chicago Tribune», Κάθι Σεψάκου, χαριτολογώντας για το κατάστημά της στο Φοξ Λέικ. «Οι άνθρωποι βλέπουν την ταμπέλα μας και πιστεύουν ότι γράφει ‘Gyros Cafe’ και ότι πουλάμε μόνο γύρο», συμπλήρωσε.

Φυσικά υπάρχει γύρος στο μενού, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα ελληνικά πιάτα. Ο σύζυγός της, Μάικ Σεψάκος, είναι ο ελληνικής καταγωγής σεφ του εστιατορίου. Το κατάστημα ονομάζεται έτσι, προς τιμήν των πατεράδων τους, οι οποίοι είχαν το ίδιο όνομα, Γιώργος.

Το εστιατόριο υποδέχεται πολλούς ηλικιωμένους πελάτες, γι’ αυτό και προσφέρει «δείπνα διακοπών» κάθε μήνα. «Είμαστε συνήθως ανοιχτά κατά τη διάρκεια των διακοπών και έχουμε πολύ κόσμο», είπε η Κάθι.

Το συκώτι με κρεμμύδια είναι το πιο δημοφιλές πιάτο. «Οι παλιοί πελάτες το συστήνουν και σε νέους. Ερχεται κόσμος και μας λέει ‘Η Μαίρη και ο Αλ μας είπαν να έρθουμε εδώ’. Δίνω πίσω τα διπλά χρήματα εάν δεν σας αρέσει και δεν έχει τύχει να πληρώσω πίσω ούτε σεντς» δηλώνει η Κάθι.

Ο Μάικ Σεψάκος ήταν ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο Βέρνον Χιλς και η Κάθι ήταν η διαχειρίστρια. Ωστόσο, άφησαν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και βγήκαν στη σύνταξη. Αλλά, όταν οι γιοι τους άνοιξαν ένα εστιατόριο στο Μίσιγκαν, ο Μάικ δεν μπορούσε αντισταθεί.

«Κόλλησε ξανά το μικρόβιο από τα παιδιά», λέει η Κάθι, «έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε για νέο χώρο». Το «Gyorgos Cafe» άνοιξε τον Μάρτιο του 2016.

Το «Gyorgos Cafe» στελεχώνεται με το καλύτερο προσωπικό, το οποίο στοχεύει στην πραγματική φροντίδα των πελατών, σερβίροντας ποιοτικά γεύματα. Με την ειλικρίνεια και την ποιότητά τους, οι ιδιοκτήτες, θέλουν να οικοδομήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πελατών και του προσωπικού τους σε κάθε επίσκεψη. Στο «Gyorgos Cafe» οι επαφές είναι παραπάνω από διαπροσωπικές.

Οι τιμές των πιάτων κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available