Το ομογενειακό «Pappa Gyros» 12ο καλύτερο εστιατόριο στις ΗΠΑ σύμφωνα με το «Yelp»

Ο κ. Χρήστος Μπάτσιος με την ομάδα του στο εστιατόριο «Pappa Gyros».

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Ενα ομογενειακό εστιατόριο στα προάστια του Χιούστον υπερκέρασε εκατοντάδες άλλα που βρίσκονται στην πόλη και κατετάγη 12ο στον κατάλογο του «Yelp» για το 2019 με τα 100 καλύτερα μέρη για να φάει κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το «Pappa Gyros», του Χρήστου Μπάτσιου, στο Κέιτι του Τέξας, στη Λεωφόρο Κίνγκσλαντ, είναι ένα κρυμμένο «διαμάντι» για αυθεντικό φαγητό, ελληνικό και αμερικανικό, αν και βρίσκεται δίπλα σε βενζινάδικο, όπως περιγράφουν και όσοι πελάτες το σχολίασαν στην πλατφόρμα του «Yelp».

«Η εξυπηρέτηση εδώ είναι κορυφαία και η ποιότητα του φαγητού ασυναγώνιστη», έγραψε ένας εξ αυτών, ο Brandon W. «Υπάρχει λόγος που είναι βαθμολογημένο με πέντε αστέρια στο ‘Yelp’. Πηγαίνετε εκεί και δεν θα το μετανιώσετε», προσθέτει.

Το «Pappa Gyros» είναι γνωστό στους πελάτες του ως ένα από τα καλύτερα κρυφά σημεία στο Κέιτι, αναφέρει η εφημερίδα «Houston Chronicle». Τα μόνα άλλα εστιατόρια της περιοχής του Χιούστον που βρέθηκε σε χαμηλότερες θέσεις στον σχετικό κατάλογο είναι το «Kat’s Barbecue» στη Σάντα Φε, το «Tony’s Italian Delicatessen» στο Μοντγκόμερι και το «Diced Poke» στο Χιούστον.

Οπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.», ο Χρήστος Μπάτσιος, πατέρας του Γιώργου και παππούς του Χρήστου του νεότερου (σημερινού συνιδιοκτήτη του εστιατορίου), μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1967. Η καταγωγή του από ένα χωριό στις Πρέσπες, με την ονομασία Ψαράδες.

Οπως πολλοί Ελληνες μετανάστες εκείνη την εποχή, η οικογένεια άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια που είχαν συγγενείς για κάποια χρόνια και τη νύχτα σε βραδινό σχολείο για την εκμάθηση της Αγγλικής.

Μερικά χρόνια αργότερα ο Χρήστος Μπάτσιος μετακόμισε με την οικογένειά του στο Μίσιγκαν και ξεκίνησε το δικό του εστιατόριο εκεί. Ο Γιώργος γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Μίσιγκαν όπου σπούδασε Πολιτική Επιστήμη.
Επόμενος σταθμός του ήταν το Χιούστον, στο οποίο αγόρασε ένα ιταλικό εστιατόριο, το «Sapore Ristorante», στο Κέιτι.

Το 2017 ο Γιώργος και ο γιος του, Χρήστος, βρήκαν έναν άλλο χώρο εστίασης που δεν πήγαινε καλά και το αγόρασαν. Ετσι δημιουργήθηκε το «Pappa Gyros».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available