Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στα πρώτα 200 καλύτερα ευρωπαϊκά

Η ανοδική πορεία του κρατικού Πανεπιστημίου της Κύπρου προς την ελίτ της παγκόσμιας εκπαίδευσης συνεχίζεται.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μοναδικό κυπριακό πανεπιστήμιο που κατατάσσεται στα πρώτα 200 ευρωπαϊκά, με βάση τη νέα κατάταξη των βρετανικών Times (Times Higher Education World University Rankings 2016-17) που δημοσιεύθηκε στις 21 Ιουνίου 2017 και αφορά την κατάταξη πρωτοπορίας των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναφέρεται ότι η κατάταξη «αποτελεί επιβεβαίωση της υπεροχής και της αριστείας του Πανεπιστημίου Κύπρου».

Το ΠΚ κατατάσσεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις θέσεις 180-190 μεταξύ των 200 κορυφαίων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και το μοναδικό κυπριακό πανεπιστήμιο που κατατάσσεται τα πρώτα 200 ευρωπαϊκά.

Μαζί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αναφέρει η ανακοίνωση, το ΠΚ αποτελούν τα μοναδικά ελληνόφωνα πανεπιστήμια που έχουν καταφέρει να συγκαταλέγονται στα κορυφαία 200 πανεπιστήμια της Ευρώπης, αλλά και που βρίσκονται στην κορυφή όλων των ελληνικών πανεπιστημίων. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των πανεπιστημίων και ανώτερων ιδρυμάτων στην Ευρώπη υπερβαίνει τις 6 χιλιάδες.

Η λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Times «Times Higher Education World University Rankings» θεωρείται μια από τις 3 κατατάξεις με το μεγαλύτερο κύρος και τα αποτελέσματα της εμπιστεύονται και αξιοποιούνται κάθε χρόνο από υποψήφιους φοιτητές, επιχειρήσεις, καθώς επίσης και πολιτειακούς αξιωματούχους ανά το παγκόσμιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available