Το περιοδικό «Forbes» εκθειάζει την Χαλκιδική – Ο ξεχασμένος παράδεισος του Αιγαίου

Τα κρυστάλλινα νερά, το καταπράσινο τοπίο αλλά και η πλούσια πολιτιστική ζωή της Χαλκιδικής δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Φωτογραφία: Τρυψάνη Φανή, Eurokinissi.

Σε εκτενές του άρθρο το περιοδικό «Forbes» εκθειάζει την Χαλκιδική και τις ομορφιές της, απαριθμώντας μία σειρά επιχειρημάτων που την κάνουν τόσο ξεχωριστή.

«Η Χαλκιδική είναι ουσιαστικά μια χερσόνησος με τρία δάχτυλα», λέει γελώντας ο ταξιτζής στη δημοσιογράφο του «Forbes» Rooksana Hossenally, καθώς οδηγεί στον τοπικό αυτοκινητόδρομο ανάμεσα στους ελαιώνες και στους αμπελώνες που εκτείνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.

«Το κοντινότερο δάχτυλο είναι η Κασσάνδρα, εκεί πηγαίνεις με την οικογένεια σου. Το μεσαίο είναι η Σιθωνία, εκεί πηγαίνεις με τον αγαπητικό σου. Τέλος, το πιο μακρινό είναι το Αγιον Ορος όπου εκεί πηγαίνεις μόνος σου» συνέχισε ο οδηγός.

Η δημοσιογράφος μολονότι δεν έχει οικογένεια αλλά ταξιδεύει με παρέα και χωρίς παιδιά, επέλεξε να επισκεφθεί το πρώτο «πόδι». Η Κασσάνδρα είναι ένας τόπος με πλούσια βλάστηση, άγρια ζώα, ειδυλλιακές παραλίες και όμορφους οικισμούς. Η Σιθωνία αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες που θέλουν μια πιο αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία, ενώ ο Αθως είναι το πιο αινιγματικό από τα τρία και είναι ένας θύλακας που προορίζεται αποκλειστικά για τους άνδρες, με μεγάλο αριθμό μοναστηριών και η επίσκεψη απαιτεί ειδική άδεια.

Η Hossenally επέλεξε να μείνει σε ένα από τα πολλά ξενοδοχεία στη Σάνη Χαλκιδικής το οποίο και της άφησε άριστες εντυπώσεις. Πανέμορφη θέα στη θάλασσα, ήσυχοι παραθεριστές με τις οικογένειές τους αλλά και διακόσμηση υψηλής αισθητικής ήταν μερικά από τα πράγματα που το έκαναν να ξεχωρίσει.

Εντύπωση επίσης της έκαναν και οι πεντακάθαρες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά τους, οι οποίες απείχαν λίγα μόλις λεπτά από την είσοδο του ξενοδοχείου. Πιο συγκεκριμένα η παραλία του «Μπούσουλα» ήταν αυτή που ξεχώρισε λόγω της εύκολης πρόσβασης αλλά και της καθαρότητας των νερών της.

Η ποιότητα του ελληνικού φαγητού δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις θετικές εντυπώσεις του ταξιδιού. Ψάρια στα κάρβουνα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ντόπια κρασιά αποτελούν τον ιδανικό γαστρονομικό συνδυασμό που δεν μπορεί με τίποτα να αφήσει κάποιον ανικανοποίητο.

Για το τέλος άφησε το διεθνούς φήμης «Sani Festival», το οποίο ξεκίνησε το 1993 και, μέσα από συνεχή παρουσία 26 ετών, έχει καθιερωθεί ως ένα φεστιβάλ με υψηλό προφίλ και διακριτό στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, αποκτώντας δε στην πορεία του και διεθνές αντίκτυπο. Το φεστιβαλ πραγματοποιείται στον Πύργο του Σταυρονικήτα και χρονολογείται από το 1543 και κάθε χρόνο συγκεντρώνει κορυφαίους μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Η Σάνη αποτελεί για την δημοσιογράφο ένα ησυχαστήριο στη μέση ενός πανέμορφου φυσικού τοπίου, όπου πολιτισμός, τέχνες και διασκέδαση γίνονται ένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available