Το πρώτο ελληνικό κατάστημα Yoleni’s στις ΗΠΑ άνοιξε στο Ροντ Αϊλαντ

Πηγή: Facebook/Yoleni’s - Providence RI, USA, 292 Westminster St. @YolenisProvidenceUS.

ΠΡΟΒΙΝΤΕΝΣ. Η εταιρεία Yoleni’s άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στις ΗΠΑ στην πόλη Providence του Ροντ Αϊλαντ σε ιστορικό κτίριο του 1895 στο κέντρο της πόλης, στην οδό 292 Westminster St.

Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά καταστήματα της εταιρείας στις ΗΠΑ, που θα αναπτυχθούν επίσης με τη μέθοδο του franchise και για τη δημιουργία των οποίων πραγματοποιούνται ήδη συζητήσεις.

Ο σχεδιασμός του έχει βασιστεί στο μοντέλο του ανανεωμένου Flagship store της Αθήνας, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν το παραδοσιακό παντοπωλείο με 800 και πλέον προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών, καθώς και γευστικές προτάσεις με φρεσκοψημένες πίτες, δροσερές σαλάτες, σάντουιτς, φρεσκοστυμμένους χυμούς, ποικιλία καφέδων και Yogurt bar με αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 40 είδη αλλαντικών & τυριών που κόβονται επιτόπου τη στιγμή της παραγγελίας, καθώς και ανάμεσα σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και χειροποίητα έτοιμα γεύματα ελληνικής κουζίνας.

Πηγή: Facebook/Yoleni’s – Providence RI, USA, 292 Westminster St. @YolenisProvidenceUS.

Η γωνιά με τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα είναι από τα στοιχεία του χώρου που σίγουρα τραβάνε την προσοχή με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Ενα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία του χώρου αποτελεί το Dinner Menu «Topos» που προσφέρεται μετά τις 5 το απόγευμα και περιλαμβάνει τα πλέον αντιπροσωπευτικά πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, συνοδεία εκλεκτών ελληνικών κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.

Η Yoleni’s ξεκίνησε το 2013 το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό delicatessen 2000 και πλέον ελληνικών προϊόντων από 180 μικρούς Ελληνες παραγωγούς, το www.yolenis.com. Στόχος της ιδρυτικής ομάδας αποτελεί η ανάδειξη και προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και των παραγωγών τους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το Νοέμβριο του 2016, η εταιρία, έχοντας χαράξει νέο στρατηγικό σχεδιασμό, προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου φυσικού της καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας.

Το αποτέλεσμα της μετάβασης από το ηλεκτρονικό στο φυσικό ράφι, ήταν η «ναυαρχίδα» του εγχειρήματος, το Yoleni’s Greek Gastronomy center στην οδό Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο πολυχώρο Ελληνικής γαστρονομίας και παράλληλα το «σπίτι» του Eλληνα παραγωγού.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available