Το σοκ που δεν ήρθε

Κύριε Διευθυντά,

Τον κ. Μητσοτάκη τον ψηφίσαμε όχι για να πάει η χώρα λίγο καλύτερα από ό,τι πήγαινε με τους προηγούμενους, αλλά για το μεγάλο σοκ. Και το μεγάλο σοκ και η κανονικότητα αυτής της χώρας, δεν έρχεται όταν π.χ. πας να πληρώσεις όλο σου το δάνειο για να εξοφλήσεις και να σου λέει η Τράπεζα ότι δεν μπορείς γιατί θα έχεις πέναλτι.

Δεν μιλάμε για κούρεμα, μιλάμε για το 100% του υπολοίπου και ας τα δίνουν οι τράπεζες στα funds με 5%. Και ας υποθέσουμε ότι το πλήρωσες και το πέναλτι. Εγώ, ως γονέας, θέλοντας να βοηθήσω το παιδί μου να ξοφλήσει, του δίνω 10.000 ευρώ και μου λέει η εφορία πάλι πρόστιμο, και ας φορολογήθηκαν αυτά στη δήλωσή μου. Αντε και ξοφλάει δάνειο 25.000 ευρώ. Η εφορία θα πει στον γιο μου «Πόθεν Εσχες» και έδωσες τα υπόλοιπα 15.000, αφού δηλώνεις εισόδημα τον χρόνο 12.000. Φάε ξανά πρόστιμο!

Ετσι πώς θα έχουν ρευστότητα οι Τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν την εθνική κληρονομιά; Για αυτό ζητούν αναχρηματοδότηση από τις πλάτες του ελληνικού λαού.

Και όσον αφορά τους μετανάστες, εδώ στην Αμερική είμαστε μετανάστες από χιλίων καρυδιών καρύδια. Αλλά όμως όλοι είναι στοιχισμένοι πίσω από τον νόμο. Δεν παρεκτρέπεται ούτε ένας. Στην Ελλάδα απεναντίας, επειδή βρήκαν πρόσφορο έδαφος βλέποντας πώς συμπεριφέρονται οι Ελληνες ζουν και αυτοί με παράνομες συμπεριφορές. Γιατί η νοοτροπία που περιέλουσε εγκάρσια όλη την ελληνική κοινωνία την δεκαετία του ’80 με την απαρχή της ηθικής κατάρρευσης και αναξιοκρατίας και που επικρατούσε η επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας δεν ξεριζώνεται εύκολα.

Για αυτό ο σημερινός Πρωθυπουργός θα πρέπει σαν άλλος Μέγας Αλέξανδρος να κόψει τον γόρδιο δεσμό, δηλαδή όλες τις αγκυλώσεις με το σπαθί του. Αλλιώς θα κινείται η χώρα προς τα εμπρός με τον αραμπά. Γιατί το παλιό κατεστημένο, το κακό, θα αναθαρρήσει και θα νικήσει και πάλι.

Γρηγορείτε, λοιπόν, κύριε Πρωθυπουργέ, τώρα ακόμα που σας ευνοούν και τα δημοσκοπικά ευρήματα. Αλλιώς θα χαθεί η μπάλα, μια για πάντα.

Ευχαριστώ για τη διάθεση του πολύτιμου χώρου της εφημερίδας σας
Γεώργιος Κυπαρισσόπουλος
Newton, MA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available