Το συμφέρον και η δύναμη

Κύριε Διευθυντά,

με τις ευχές μου για ένα ειρηνικό νέο χρόνο 2019 και κάθε πρόοδο και ευτυχία των ανθρώπων όπου Γης ευχές, ειδικότερα για τα αδέλφια μας που από καταβολή ύπαρξής μας, τελικά καλούμεθα και «φυλάττουμε Θερμοπύλες», τις επιταγές του Γένους.

Ερχομαι να τονίσω και να εκφράσω τις σκέψεις μου για τα θέματα που μας απασχολούν.
Οτιδήποτε μας απασχολεί στην καθημερινή μας πορεία είτε ατομική μας υπόθεση, είτε εθνικό θέμα, δεν δύναται διαφορετικά να έχει τη λύση του παρά μόνο σαν αποτέλεσμα που επιβάλλουν οι δίδυμες αδελφές δυνάμεις -το συμφέρον και η δύναμη- που συγκυβερνούν τις κοινωνίες των ανθρώπων.

Με βάση λοιπόν την αρχή αυτή εάν ο Ελληνισμός επιθυμεί λύσεις προς δικαίωσή του – προς το συμφέρον του είναι απαραίτητο να έχει και τη δύναμη.

Και ερωτώ τους εντεταλμένους της πορείας του έθνους, πώς επιχειρούν να διαπραγματεύονται το μέλλον του λαού μας χωρίς την αναγκαία προετοιμασία – δύναμη απέναντι στους παντοίους που λειτουργούν εις βάρος των εθνικών δικαίων του λαού μας;

1. Διαπραγματεύσεις λύσης του κυπριακού θέματος.
2. Προσυμφωνία – κατάπτυστη με Σκόπια.
3. Περίεργοι παλληκαρισμοί με θέματα διεκδίκησης Τουρκίας.
4. Η Τουρκία παραβιάζει τα συνοριακά εδαφικά μας δικαιώματα και όλες οι κινήσεις αυτές καλλιεργούν και μας προετοιμάζουν για δήθεν λύσεις κι εμείς χωρίς δυνατά συμμαχικά στηρίγματα περιμένουμε δικαίωση. Αραγε σήμερα ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας που μπορούμε να διασφαλίζουμε την αναγκαία δύναμη – την κύρια από τις δίδυμες αδελφές που θα είναι δίπλα μας;

Αγαπητοί φίλοι, σήμερα πάρα πολλοί λόγοι συνηγορούν ότι ο Ελληνισμός ήταν και είναι της μοίρας μας να ταυτιστεί με την Αμερικανική Συμπολιτεία, διότι έτσι θα έχουμε κάθε φορά τις δίδυμες αδελφές παρούσες να διασφαλίζονται τα δίκαιά μας.

Κάποιοι ίσως ισχυριστούν ότι και η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν ήταν ή είναι πάντοτε στήριγμα των θέσεών μας. Αλίμονο εάν είχαμε την απαίτηση μόνο να διασφαλίζονται τα δικά μας συμφέροντα, χωρίς τη στήριξη και την αμερικανική επιρροή σαν μια μεγάλη δύναμη!

Βλέπετε σαν παράδειγμα ότι οι έρευνες στο Αιγαίο διασφαλίζονται με το αμερικανικό πρόσταγμα – δύναμη.

Εχει ο Ελληνισμός και λόγω φύσεως του χώρου, αλλά και της Ιστορίας μας, μία ιδιάζουσα χωριστή θέση στον «ήλιο». Είμαστε σαν τη μύγα στο γάλα τους και από την πραγματικότητα αυτή θέλουμε την αδελφικότητα της Αμερικής. Βλέπετε κάποιοι άλλοι το έχουν κάνει πράξη και έχουν τη δύναμη κάθε φορά.

Δυστυχώς εμείς λέμε και μάλιστα από τα επίσημα χείλη της Ελλάδος, ότι στηριζόμαστε στις Διεθνείς Συνθήκες αλλά αυτά είναι χαρτιά χωρίς ζωή, χωρίς δύναμη.

Κάποτε ο πολυπράγμων κ. Πάγκαλος σαν υπουργός Εξωτερικών είχε πει: Αντί να έχουμε τον κίνδυνο των τουρκικών βλέψεων στο Αιγαίο θα ήταν εξυπνότερο να έχουμε την Αμερική μοιραζόμενη τον πλούτο στο Αιγαίο, αλλά διασφαλίζοντας την ακεραιότητα της νησιωτικής Ελλάδας.

Δεν χρειαζόμαστε μόνο πτυχία – τίτλους, αλλά μυαλά – πρακτικά ηγετικά στελέχη.

Χρόνια Πολλά και Χαρούμενα

Βασίλης Σταθάκος
Νέα Υόρκη, ΝΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available