x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το σχολείο «Αργύριος Φάντης» στο Μπρούκλιν γιόρτασε την επέτειο του «ΟΧΙ»

29 Οκτωβρίου 2021

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Διαδικτυακά γιόρτασε την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» το Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο «Αργύριος Φάντης» της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι και την 8η τάξη, τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, απήγγειλαν ποιήματα, αφηγήθηκαν τα ιστορικά γεγονότα του ’40, έδειξαν ζωγραφιές και μίλησαν για την ειρήνη.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, στο μήνυμά του συνεχάρη τη διοίκηση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και πάνω από όλα τους μαθητές που παρά τις αντίξοες συνθήκες τίμησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εθνική γιορτή.

 

Εθνικός Κήρυξ

Μαθητές του σχολείου στον Καθεδρικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση σχολείο “Αργύριος Φάντης”

 

Οπως είπε, «Δυστυχώς και φέτος λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε ένα ζωντανό πρόγραμμα στην αίθουσα του σχολείου και να καμαρώσουν από κοντά γονείς, παππούδες και γιαγιάδες τα παιδιά τους. Προσευχόμαστε του χρόνου να τα καταφέρουμε.

Οι σχολικές γιορτές διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο διότι δίνεται η ευκαιρία στα ελληνόπουλα που έχουν γεννηθεί εδώ να γνωρίσουν και να μάθουν την ένδοξη ιστορία της πατρίδας τους, τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ζήτω η Ελλάδα μας».

Ο διευθυντής του σχολείου, Θεόδωρος Τασούλας, ευχαρίστησε τους δασκάλους του Ελληνικού τμήματος, Στέλλα Βασιλειάδου, Ιωάννα Κατσαρού, Αναστάσιο Γεμεντζόπουλο, Ευάγγελο Χαζίρογλου και Βηθανία, Σταυρόπουλου, για την εξαιρετική δουλειά που επιτελούν, τα μέλη της εκκλησιαστικής και σχολικής επιτροπής για τη στήριξη, τον σύλλογο γονέων για την αμέριστη βοήθεια και τους μαθητές για την επιμέλεια και προσπάθεια που καταβάλλουν.

Όπως ανέφερε, «παρά τις δυσκολίες που επικρατούν το σχολείο θεώρησε χρέος να τιμήσει έστω και με μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα την επέτειο του ‘ΟΧΙ’.

 

Εθνικός Κήρυξ

Με τραγούδια και θεατρικές παραστάσεις τίμησαν την εθνική επέτειο οι μαθητές του σχολείου. Φωτογραφίες: Ευγενική παραχώρηση σχολείο “Αργύριος Φάντης”

 

Ελπίζουμε ότι έστω και διαδικτυακά καταφέραμε να μεταφέρουμε στους μαθητές τις αξίες και τα ιδεώδη του Ελληνισμού και να νιώσουν υπερηφάνεια για την πατρίδα τους.

Η διατήρηση και διάδοση της ιστορίας, των παραδόσεων και των εθίμων πρέπει να αποτελούν ύψιστο χρέος και καθήκον όλων μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς (Eric Adams) προκειμένου να δώσει το “παρών” στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού (2022 Mayors Summit Against Antisemitism - MSAA), όπως είχε προαναγγελθεί από τον Δήμο Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας