Το τίμημα της σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο Harvey Weinstein (Photo by Al Powers/Invision/AP, File).

Ξεκίνησε πριν 30 σχεδόν χρόνια. Και σε όλη τη διάρκεια αυτών των χρόνων ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν (Harvey Weinstein), ένας από τους πιο ισχυρούς παραγωγούς του Χόλιγουντ, παρενοχλούσε γυναίκες που έπαιζαν σε κάποιο από τα έργα του ή που φιλοδοξούσαν να παίξουν κάποιο ρόλο σε αυτά.

Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο ο άρρωστος αυτός άνθρωπος τις παρενοχλούσε, όσο απαίσιο κι αν είναι αυτό, αλλά βίασε και μερικές από αυτές.

Κι όμως, όλα αυτά τα χρόνια οι γυναίκες αυτές υπέφεραν σιωπηλά από τον φόβο ότι θα ήταν η δικιά τους μαρτυρία έναντι της μαρτυρίας ενός πανίσχυρου ανθρώπου, από τον φόβο της εκδίκησης, μη χάσουν τις δουλειές τους, μην πληγεί η καριέρα τους.

Κι ενώ όλα αυτά τα χρόνια ήταν κοινό μυστικό, ακόμα και τα ΜΜΕ δίσταζαν να τον αποκαλύψουν: Είτε γιατί δεν είχαν πηγές που μπορούσαν να εμπιστευτούν, είτε λόγω της οικονομικής του επιφάνειας.

Δεν υπάρχει απολύτως καμιά δικαιολογία για σεξουαλική παρενόχληση – και από τα δυο φύλα. Και ούτε πρέπει να την ανέχεται κανείς. Οποιο κι αν είναι το τίμημα, το οποίο δεν θα έχει καμιά αξία σε σύγκριση με τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

• Οπως λέμε Τσίπρας

Τους έβαλε να κάνουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής τους. Τους έβαλε να πλακώνονται με την Αστυνομία που είχε έρθει από τη Μαδρίτη. Αφού έγινε όλος αυτός ο χαμός και αφού το δημοψήφισμα (όπως διεξήχθη τέλος πάντων) έδειξε ότι οι Καταλανοί θέλουν την απόσχισή τους από την υπόλοιπη Ισπανία, ο επικεφαλής της όλης προσπάθειας, ο Κάρλες Πουτζσδεμόν, «πάγωσε» την επίσημη διακήρυξη της ανεξαρτησίας για να αφήσει, λέει, να υπάρξει δυνατότητα διαλόγου με τη Μαδρίτη.

Σας θυμίζει κάτι αυτό; Μα φυσικά τον δικό μας Αλέξη Τσίπα που αφού έβαλε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει στο δικό του δημοψήφισμα, και αφού έλαβε 62% στη συνέχεια πήρε το «Οχι» και το έκανε «Ναι». Το μόνο που μένει είναι να βγει και η Τερέζα στην Αγγλία αύριο και να ανακοινώσει ότι αναστέλλεται το Brexit. Αν δεν ξέρει πώς να το κάνει ας πάρει τηλέφωνο τον Αλέξη να της πει. ’Η έστω τον Κάρλες. Τελικά δεν είναι δύσκολο.

• Ξεχασιάρης

«Μα είναι δυνατόν να λέτε τον Καμμένο ακροδεξιό και οπισθοδρομικό; Με τον Καμμένο στην κυβέρνηση πέρασε το σύμφωνό συμβίωσης» είπε στη Βουλή ο Αλέξης. Ολα καλά μέχρι εδώ. Μόνο που μάλλον ο Αλέξης δεν θυμάται και τόσο καλά, αλλά ο Καμμένος και το κόμμα του δεν το είχαν ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης. Το σύμφωνο συμβίωσης είχε περάσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *