Το ύστατο χαίρε στον Παύλο Γιαννακόπουλο

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)

Ράγισαν και οι πέτρες στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιουνίου, που τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του Παύλου Γιαννακόπουλου παρουσία χιλιάδων ανθρώπων.

Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες ανώνυμοι άνθρωποι, φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, υπάλληλοι των εταιριών της οικογένειας Γιαννακόπουλου, επώνυμοι από τον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού, των ΜΜΕ προσκύνησαν τη σορό του πατριάρχη της οικογένειας Γιαννακόπουλου, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου.

Χιλιάδες άνθρωποι επίσης πρόσφεραν το θερμό τους χειροκρότημα αγάπης και συμπαράστασης στα μέλη της οικογένειας Γιαννακόπουλου όταν έφτασαν στην Μητρόπολη. Με δάκρυα στα μάτια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με τη μητέρα του Δέσποινα, με τη σύζυγό του Ιωάννα και τα παιδιά τους, Δέσποινα και Παύλο Γιαννακόπουλο, ένιωσαν όλη την αγάπη αυτού του κόσμου, εισέπραξαν τα συναισθήματα που νιώθουν για τον εκλιπόντα…

ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οπως επίσης και για τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος υποβασταζόμενος και με δάκρυα, γνώρισε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο, είπαν εκατοντάδες προσωπικότητες από κάθε χώρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βουλευτές και πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις. Σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, παλιές δόξες του παρελθόντος, κορυφαίοι παίκτες του ελληνικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ, που είχε ντύσει στα πράσινα ο Παύλος Γιαννακόπουλος, εκπρόσωποι ομοσπονδιών, φορέων του αθλητισμού. Εκπρόσωποι πολλών συλλόγων, πρόεδροι ΠΑΕ και ΚΑΕ, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μποντιρόγκα: Ηταν σαν πατέρας μας

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα αναφέρθηκε στο μεγαλείο του Παύλου Γιαννακόπουλου και όλα τα συναισθήματα που μπόρεσε να εκφράσει. «Ηταν πάνω απ’ όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος με μια σπουδαία καρδιά. Εξαιρετικός πρόεδρος, είχαμε μια εξαιρετική σχέση, ήταν σαν πατέρας όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους παίκτες που έχουν έρθει στον Παναθηναϊκό και δημιούργησε αυτή την σπουδαία οικογένεια. Είναι μια συναισθηματική ημέρα. Ο Παύλος και η οικογένειά του δημιούργησαν κάτι πραγματικά μεγάλο, κάτι σπουδαίο. Για μένα ήταν τιμή που έπαιξα για τον Παναθηναϊκό και για έναν τέτοιο πρόεδρο… Το ελληνικό μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός έχασαν έναν σπουδαίο άνθρωπο».

Από το πρωί, υπολογίζεται ότι περίπου 20.000 άνθρωποι πέρασαν από το παρεκκλήσι κι άναψαν ένα κερί, άφησαν ένα λουλούδι στο λαϊκό προσκύνημα που διήρκεσε περισσότερο από 6 ώρες! Μεταξύ αυτών οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης, Δημήτρης Ιτούδης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, σύσσωμη η ομάδα του Παναθηναϊκού και ο πρόεδρος της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου.

ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το παρών στην Ιερά Μητρόπολη έδωσαν επίσης οι διοικητικοί ηγέτες της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Δημήτρης Μελισσανίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης και οι βετεράνοι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης.

Επίσης ο γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος μαζί με τον team manager της ομάδας, Χρήστο Μπαφέ βρέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Παύλο Γιανακόπουλο ενώ έστειλαν στεφάνι οι ιδιοκτήτες των «ερυθρόλευκων», Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος καθώς και ο Βασίλης Σπανούλης.

ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Επειτα από τη νεκρώσιμο ακολουθία, η οικογένεια Γιαννακόπουλου μετέβη στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών για την τελευταία πράξη…

Εκατοντάδες μηχανάκια με φιλάθλους συνόδευσαν την πομπή των αυτοκινήτων έως την πύλη του Κοιμητήριου, όπου πλέον, επέτρεψαν στον πολύ στενό οικογενειακό κύκλο του Παύλου Γιαννακόπουλου να διαβεί τα τελευταία μέτρα με τον δικό του άνθρωπο…

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από την ταφή του Παύλου Γιαννακόπουλου στο Α’ Νεκροταφείο. Εξω από αυτό βρέθηκαν οπαδοί του Παναθηναϊκού, για να πουν το δικό τους «αντίο» στον εμβληματικό παράγοντα.

Προς το μέρος τους πήγε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ενώ στάθηκε και στην αγάπη που είχε ο Παύλος Γιαννακόπουλος προς αυτούς. Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στους φίλους του Παναθηναϊκού, που βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο, λέγοντάς τους «Σας αγαπούσε τόσο πολύ. Εσείς του δίνατε δύναμη. Πραγματικά σας αγαπούσε και τον αγαπούσατε πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό που κάνατε».

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, οι άνθρωποι της ασφάλειας, φρόντισαν με τόσο κόπο, τόση δουλειά, τόσο σεβασμό προς τον εκλιπόντα, ώστε όλοι όσοι απέτισαν φόρο τιμής, επώνυμοι και ανώνυμοι να μην ταλαιπωρηθούν, να γίνουν όλα με τάξη και κυρίως με σεβασμό προς τον πατριάρχη της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available