Το ΤΕΠΑΚ στα 16 κορυφαία μικρά Πανεπιστήμια του κόσμου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Νέα επιτυχία καταγράφει το κρατικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο συμπεριλήφθηκε στη 16η θέση των Times Higher Education World’s Best Small Universities 2017, μια από τις τρεις λίστες κατατάξεις με το μεγαλύτερο κύρος διεθνώς.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, η νέα αυτή διάκριση αναδεικνύει τη διεθνή αναγνώριση που χαίρει, ως ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο πανεπιστήμιο που, «τιμά την κυπριακή εκπαίδευση, και αποδεικνύει ότι το ΤΕΠΑΚ, όχι μόνο δεν υστερεί σε ποιότητα από μεγάλα Πανεπιστήμια διεθνώς, αλλά επιπρόσθετα, ιδιαίτερα από τη σκοπιά του φοιτητή, αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από το μικρό μέγεθος της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Η λίστα με τα 20 κορυφαία μικρά πανεπιστήμια παγκοσμίως περιλαμβάνει πανεπιστήμια που έχουν περιληφθεί στα Times Higher Education World University Rankings 2016-17, με φοιτητικό πληθυσμό λιγότερο από 5000 (μέσο όρο 3,038) και τα οποία προσφέρουν περισσότερα από τέσσερα επιστημονικά πεδία.

«Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί ένα παράδειγμα μικρού πανεπιστημίου, το οποίο σε λιγότερο από μια δεκαετία λειτουργίας έχει αναπτύξει μια διαφορετική δυναμική, εκμεταλλευόμενο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του», σημειώνει η ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available