Το Υπουργείο Παιδείας ΝΥ βράβευσε ομογενή δασκάλα του Hellenic Τσάρτερ

Η ομογενής μαθηματικός Φαίη Μιχαλάκου με ομάδα μαθητών της 6η τάξης του σχολείου Hellenic Τσάρτερ εν ώρα διδασκαλίας.

Του Μιχάλη Κακιά.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Η ομογενής μαθηματικός Φαίη Μιχαλάκου του σχολείου Hellenic Charter στο Μπρούκλιν τιμήθηκε με το βραβείο «Big Apple Award 2017» από το υπουργείο Παιδείας Νέας Υόρκης για το άριστο εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί, για το ήθος, τη συνέπεια και την αφοσίωσή της στην εκπαίδευση.

Η Σχολική Επίτροπος Κάρμεν Φαρίνα επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Μαϊου το σχολείο όπου παρέδωσε το βραβείο στην Φαίη Μιχαλάκου σε μία όμορφη εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και της διοίκησης.

Χριστίνα Τεττόνη, Φαίη Μιχαλάκου, και Φαρίνα Κάρμεν Σχολική Επίτροπος ΝΥ.

Σε δηλώσεις της στον «Εθνικό Κήρυκα» η ομογενής δασκάλα εξέφρασε τη χαρά και υπερηφάνεια που νιώθει για τη βράβευση και ευχαρίστησε τους μαθητές της για την επιμέλεια, αφοσίωση και προσπάθεια που καταβάλλουν, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την αγάπη και συμπαράστασή τους, καθώς και την διευθύντρια κ. Χριστίνα Τεττόνη, η οποία, όπως είπε, με στοργή και κατανόηση καθοδηγεί και βοηθά τους δασκάλους στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σχολείο της το Hellenic Charter το οποίο χαρακτήρισε ως ένα άριστο εκπαιδευτικό ίδρυμα που αποτελεί το καμάρι της Ομογένειας. «Πρόκειται», τόνισε, «για ένα εξαιρετικό σχολείο με άριστους δασκάλους, επιμελείς μαθητές, θαυμάσια διοίκηση και γονείς πάντα πρόθυμους να βοηθήσουν με κατανόηση και σεβασμό στο έργο μας. Και τα δύο μου παιδιά τα έχω σε αυτό το σχολείο, κάτι που δείχνει ότι όχι απλά το αγαπώ αλλά και το εμπιστεύομαι απόλυτα για τη μόρφωση των παιδιών μου».

Οσον αφορά τι συμβουλές θα έδινε σε νέους δασκάλους, η Φαίη ανέφερε ότι οφείλουν να είναι καλά καταρτισμένοι στο γνωστικό αντικείμενό τους, να ανακαλύπτουν νέες πηγές μάθησης, ερεθίσματα, εποπτικά μέσα και διδακτικές μεθόδους και πάνω από όλα να αγαπούν και να σέβονται το επάγγελμα που ασκούν.

Αναμνηστική φωτογραφία με την βραβευμένη δασκάλα Φαίη Μιχαλάκου στη μέση. Αριστερά της η Φαρίνα Κάρμεν, Σχολική Επίτροπος, Χριστίνα Τεττόνη διευθύντρια και Τσαρλς Καπετανάκης, πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής.

Η διευθύντρια κ. Χριστίνα Τεττόνη συνεχάρη την Φαίη Μιχαλάκου για τη βράβευσή της και την ευχαρίστησε, όπως και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, για την εξαιρετική δουλειά που επιτελεί. «Η Φαίη», τόνισε, «αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για τους μαθητές της και είμαστε πολύ υπερήφανοι που αποτελεί μέλος του σχολείου μας.

Η βράβευση αυτή είναι εξαιρετικής σημασίας εάν αναλογιστεί κανείς ότι στην πόλη της Νέας Υόρκης εργάζονται πάνω από 100.000 δάσκαλοι, ενώ μόνο οι υποψηφιότητες για τη φετινή βράβευση έφθασαν τις 7.800 από 1.400 σχολεία».

Η ομογενής μαθηματικός Φαίη Μιχαλάκου με ομάδα μαθητών της 6η τάξης του σχολείου Hellenic Charter εν ώρα διδασκαλίας.

Ο Τσαρλς Καπετανάκης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, συνεχάρη την Φαίη Μιχαλάκου την οποία χαρακτήρισε ως μία πολύ αφοσιωμένη και εξαιρετική δασκάλα. «Είμαστε», είπε, «πολύ υπερήφανοι που αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού του Hellenic Charter για δέκα χρόνια, όπως περήφανοι είμαστε και για όλους μας τους δασκάλους».

Να σημειωθεί ότι οι γονείς της Φαίης Μιχαλάκου κατάγονται από τη Σπάρτη με τη μητέρα της Ευφροσύνη να έχει εργαστεί ως δασκάλα σε δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης για πολλά χρόνια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *