Το 25ο τμήμα της AHEPA τίμησε τον δικαστή Νικόλαο Τσουκαλά

Σε πρώτο πλάνο η Γεωργία Αργυρόπλε ενώ δείχνει την φωτογραφία του παππού της που ήταν μέλος της AHEPA. Φωτογαφί: "Ε Κ." / ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 25ο Τμήμα «Δελφοί» της AHEPA στο Μανχάταν το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης βράβευσε τον ομοσπονδιακό δικαστή Νικόλαο Τσουκαλά για την προσφορά του στην AHEPA, ως πρώην πρόεδρος και για πολλά χρόνια ως στέλεχος, στην κοινωνία, καθώς επίσης και στη Δικαιοσύνη.

Ο τιμώμενος, όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.» φόρεσε την τήβεννο για 38 ολόκληρα χρόνια και τον Αύγουστο αποφάσισε να αφυπηρετήσει.

Η βράβευσή του έγινε στο ομογενειακό κέντρο «Loeb Central Park Boathouse» στο Σέντραλ Παρκ του Μανχάταν και παραβρέθηκαν πάνω από διακόσιοι ομογενείς μεταξύ των οποίων πολλοί δικηγόροι που είχαν έρθει να τιμήσουν τον μέντορά τους.

Στο κέντρο διακρίνεται ο ομοσπονδιακός δικαστής Νικόλαος Τσουκαλάς ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη προς το  25ο Τμήμα της ΑΗΕΠΑ και προς τους συνδαιτυμόνες.
Στο κέντρο διακρίνεται ο ομοσπονδιακός δικαστής Νικόλαος Τσουκαλάς ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη προς το 25ο Τμήμα της ΑΗΕΠΑ και προς τους συνδαιτυμόνες.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε έναν μεγάλο άνδρα από την ένδοξη γενιά των Ελλήνων», επεσήμανε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ, π. Νικόλαος Ανκτιλ, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή.

Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Γιώργος Ηλιόπουλος καλωσόρισε τους ομογενείς που με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Αργύρης Αργειτάκος συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή, καθώς επίσης και τον τιμώμενο και τόνισε ότι τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για υποτροφίες και για το πρόγραμμα της AHEPA για τους βετεράνους.

Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο δικαστής Νικόλαος Τσουκαλάς ενώ παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση από τον Ανδρέα Ζαχαριάδη ύπατο πρόεδρο της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης.
Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο δικαστής Νικόλαος Τσουκαλάς ενώ παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση από τον Ανδρέα Ζαχαριάδη ύπατο πρόεδρο της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης.

«Δύο χιλιάδες θα δοθούν σε υποτροφίες σε φοιτητές Νομικών Σχολών που φέρουν το όνομα του δικαστή Τσουκαλά και θα ακολουθήσουν τα βήματά του. Αλλες δύο χιλιάδες θα δοθούν για τους βετεράνους, διότι ο τιμώμενος ήταν παλαίμαχος του Πολέμου στην Κορέα», επεσήμανε ο κ. Αργειτάκος.

Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕPΑ Ανδρέας Ζαχαριάδης και ο πρόεδρος του συμβουλίου Νικόλαος Καρακώστας εξήραν την προσφορά του και του απένειμαν τιμητική διάκριση.
Ο τιμώμενος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή και κάλεσε την κόρη του Γεωργία Αργυρόπλε (Georgia Argyrople) να παρουσιάσει την ταυτότητα μέλους του πατέρα της και του παππού της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πρόεδροι άλλων τμημάτων της AHEPA και των επαγγελματικών οργανώσεων.

" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=%CE%A4%CE%BF+25%CE%BF+%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+AHEPA+%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B5+%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE+%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF+%CE%A4%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC&url=https%3A%2F%2Fwww.ekirikas.com%2F%CF%84%CE%BF-25%CE%BF-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-ahepa-%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%2F&via=">">Tweet
0 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available