Το 405ο Τμήμα της AHEPA στο Νιου Ροσέλ τιμά την μνήμη των πρωτοπόρων

Ο πρόεδρος του Τμήματος Τζόσεφ Κέιν (αριστερά) και ο ταμίας Τζέιμς Ζαφείρος κατά την διάρκεια της επισκέψεώς τους στον «Εθνικό Κήρυκα» μίλησαν για τα επιτεύγματα της AHEPA. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 405ο Τμήμα «James Plevritis και Joseph C. Keane» της AHEPA, την Κυριακή, θα τιμήσει την μνήμη των πρωτοπόρων τελώντας επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μια καινοτομία του 405ου Τμήματος εν όψει της Κυριακής της AHEPA και έχει ως στόχο να επανεπιβεβαιώσει την αφοσίωση της ηγεσίας και των μελών στους ιδρυτές και πρωτεργάτες του Τμήματος.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Τζόσεφ Κέιν, ο οποίος ηγείται του Τμήματος για τρεις περίπου δεκαετίες, και ο ταμίας Τζέιμς Ζαφείρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον «Εθνικό Κήρυκα» ανέφεραν ότι θα μνημονευτούν 32 στελέχη και μέλη της ΑHEPA και ότι θα παραστούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, καθώς επίσης και οι συγγενείς και οι φίλοι.

Ερωτηθέντες για το τελετουργικό, ανέφεραν ότι θα λάβει χώρα μετά τη Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Ανκτηλ. Το τμήμα των Προσκόπων θα εισέλθει με τα λάβαρα και αμέσως μετά ο π. Νικόλαος Ανκτηλ θα διαβάσει την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου για την Κυριακή της AHEPA και θα τελέσει την επιμνημόσυνη δέηση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα ψαλούν οι εθνικοί ύμνοι και όλοι μαζί θα αναφωνήσουν «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Το 405ο Τμήμα, όπως επεσήμαναν οι κύριοι Κέιν και Ζαφείρος ιδρύθηκε το 1961 και έχει στο ενεργητικό του πλούσια εθνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση. Παράλληλα, τόνισε ότι τόσο ο π. Νικόλαος Ανκτηλ και ο πρόεδρος όσο και τα άλλα στελέχη της κοινότητας είναι μέλη του Τμήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *