Το Summer Nostos Festival στο ΚΠΙΣΝ και το 7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ

Πηγή: www.snfestival.org/

Δύο πολύ μεγάλες και σημαντικές εκδηλώσεις – φεστιβάλ έχει μπροστά του το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Summer Nostos Festival που θα διεξαχθεί από 17 Ιουνίου έως 24 Ιουνίου και το 7ο Ετήσιο Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση από 21 έως 23 Ιουνίου.

Το ΙΣΝ συνεχίζοντας μία πολύ πετυχημένη πορεία και με 170.000 επισκέπτες στις εκδηλώσεις του 2017, διοργανώνει και χρηματοδοτεί με αποκλειστική δωρεά το Summer Nostos Festival (SNFestival – www.snfestival.org). Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης που είναι ανοιχτό και δωρεάν για όλους τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα που αποτελείται από μουσική, χορό, θέατρο, σύγχρονη τέχνη, αθλητισμό, παιχνίδια, performances και ομιλίες.

John Cale & Band // Animal Collective // Seu Jorge & KOA // Stereo Nova // Lianne La Havas // Kronos Quartet & Sam Green // Joyce DiDonato // American Contemporary Music Ensemble // Theatre of Voices // Paul Hillier // Alexi Murdoch // Rumer Willis // The Barr Brothers // American Ballet Theatre Studio Company // Κωνσταντίνος Ρήγος // Theater of War // Garry Kasparov // Μαριάννα Καβαλλιεράτου είναι μερικά από τα ονόματα που συνθέτουν το φετινό συναρπαστικό πρόγραμμα!

To Summer Nostos Festival (SNFestival) μάς προτείνει έναν νόστο, μια ομαδική «επιστροφή» σε όλα όσα σημαίνει για τον καθένα μας η άφιξη του καλοκαιριού, και για μια εβδομάδα κάθε Ιούνιο, μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε πίσω στα καλοκαίρια που αγαπήσαμε, και με οδηγό τις μουσικές, τον χορό και τις μελωδίες, τις ιστορίες και τα γέλια, την άσκηση και το παιχνίδι, να κάνουμε κάθε καλοκαίρι ξεχωριστό!

Το SNFestival -όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του, www.snfestival.org- βρίσκει ιδανικό τόπο διεξαγωγής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ενεργοποιώντας πολλαπλά σημεία του ΚΠΙΣΝ, εντός και εκτός των κτιρίων, και επιβεβαιώνοντας την αποστολή του ΚΠΙΣΝ να προσφέρει έναν δυναμικό ανοιχτό δημόσιο χώρο, προσβάσιμο σε όλους. Με αυτόν τον τρόπο το ΙΣΝ επιστρέφει, μια φορά τον χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε το ΙΣΝ για όλον τον κόσμο.

Την προτελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, δηλαδή το Σάββατο 23 Ιουνίου, ημέρα εορτασμού της παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, διοργανώνεται ο βραδινός αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον. Ο αγώνας, που θα διεξαχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνει διαδρομή των 10 και 6 χλμ. και οι δύο διαδρομές έχουν ως σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 1 χλμ. για τους αθλητές των Special Olympics.

Οι εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival 2018 πραγματοποιούνται τις παρακάτω ημέρες και ώρες (Ελλάδας):

Κυριακή 17 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα
Δευτέρα 18 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα
Τρίτη 19 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα
Τετάρτη 20 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα
Πέμπτη 21 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα
Παρασκευή 22 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα
Σάββατο 23 Ιουνίου: 10.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα
Κυριακή 24 Ιουνίου: 09.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το ΚΠΙΣΝ θα είναι ανοιχτό από τις 06:00 έως τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Φωτογραφία: Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Disruption: Το 7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο

Παράλληλα με τις ανοιχτές εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival θα πραγματοποιηθεί, στο ΚΠΙΣΝ -από 21 έως 23 Ιουνίου- και το 7ο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση, το οποίο διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από το ΙΣΝ.

Το 7ο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση θα διερευνήσει μία από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες της εποχής μας, αυτή της Ανατροπής (Disruption). Ο 21ος αιώνας εξελίσσεται ταχύτατα σε μία εποχή που καθορίζεται από τις ανατροπές σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι κοινωνικοοικονομικές αλλαγές και οι πρωτοποριακές τεχνολογικές εξελίξεις έχουν σημαντικό αντίκτυπο και ανατρέπουν τους παγιωμένους τρόπους λειτουργίας και τα μοντέλα που αφορούν τον κάθε τομέα της ζωής, συμπεριλαμβανομένης και της κοινωφελούς δράσης.

Το Συνέδριο -όπως αναλυτικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του στο bit.ly/2HtufLc – θα διερευνήσει, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της διαδεδομένης ανισότητας στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής, τόσο με όρους οικονομικούς, όσο και ως προς την άνιση πρόσβαση στις ίσες ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά, το συνέδριο θα παρουσιάσει ανθρώπους οι οποίοι, μέσω του πρωτοποριακού τους έργου, προσπαθούν να ανατρέψουν αυτόν τον φαύλο κύκλο της ανισότητας και να επιφέρουν θετικές αλλαγές τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αντλώντας από το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών του Ιδρύματος, στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με εμπειρογνώμονες και ηγετικές φυσιογνωμίες από τον κάθε τομέα, προκειμένου να θέσουμε δύσκολα ερωτήματα, να αποδομήσουμε και να διερευνήσουμε σε βάθος το νόημα και τις συνέπειες της ανατροπής.

Επιπλέον, στις 20 Ιουνίου θα προηγηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ αναφορικά με την κοινωνική και πολιτική πόλωση και τους τρόπους αντιμετώπισής της. To ΙΣΝ έχει υποστηρίξει με δωρεά ύψους $150 εκατομμυρίων τη δημιουργία του νέου αυτού ακαδημαϊκού και δημόσιου οργανισμού. Το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και οι δράσεις που θα αναπτύξει, με την υποστήριξη του ΙΣΝ, έχουν σαν στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και τις δημοκρατικές διαδικασίες (civic engagement) σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την προώθηση του ανοιχτού και πολιτισμένου διαλόγου (civil discourse), δίχως αποκλεισμούς, ως ακρογωνιαίο λίθο μίας υγιούς δημοκρατίας.

Ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής

Για να εγγραφείτε στο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση και την ημερίδα του SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα (με λατινικούς χαρακτήρες) που είναι διαθέσιμη στο bit.ly/2HyiFhW.

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *