Τραμπ: Δεν γνώριζα ότι ο Μάναφορτ είχε δώσει στοιχεία σε πρώην πράκτορα των Ρώσων

Ο κ. Πολ Μάναφορτ (AP Photo/Jose Luis Magana, File).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι ο Πολ Μάναφορτ, που διετέλεσε πρόεδρος της προεκλογικής του εκστρατείας, είχε δώσει στοιχεία δημοσκοπήσεων της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016 σε ένα πρώην μέλος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο υπεύθυνος των ανταποκριτών του ABC News στον Λευκό Οίκο Τζόναθαν Καρλ ρώτησε σχετικά τον πρόεδρο Τραμπ: «Γνωρίζατε ότι ο Πολ Μάναφορτ έδωσε στοιχεία δημοσκοπήσεων από την προεκλογική σας εκστρατεία στους Ρώσους;» Ο Τραμπ απάντησε: «Όχι. Δεν γνώριζα τίποτα γι’ αυτό».

Η είδηση για την συνεργασία μεταξύ του Μάναφορτ και του Ρώσου Κωνσταντίν Κιλιμνίκ διέρρευσε κατά λάθος την Τρίτη, όταν η νομική ομάδα του Μάναφορτ απέτυχε να αφαιρέσει αποτελεσματικά το τμήμα ενός εγγράφου που προοριζόταν για την υπεράσπιση τον πελάτη τους, απέναντι στις κατηγορίες της εισαγγελικής αρχής.

Το μέρος αυτό του εγγράφου έπρεπε να μείνει μυστικό, καθώς αναφέρεται σε πληροφορίες οι οποίες, δεν είχαν δημοσιευτεί προγενέστερα.

Ένα μέρος του εγγράφου που έπρεπε να είχε παραλειφθεί αποκαλύπτει ότι οι εισαγγελείς του Μάλερ που έχουν αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 έχουν κατηγορήσει τον Μάναφορτ ότι μοιράστηκε δεδομένα προεκλογικών δημοσκοπήσεων με τον Κονσταντίν Κιλιμνίκ, επιχειρηματικό συνεργάτη του Μάναφορτ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Μόλερ θεωρεί ότι ο Κιλιμνίκ είναι πρώην πράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Η εισαγγελική αρχή ισχυρίζεται ότι ο κ. Μάναφορτ είπε ψέματα σχετικά με την διάθεση δεδομένων δημοσκοπήσεων σχετικών με την προεκλογική εκστρατεία του 2016» στον κ. Κιλιμνίκ έγραψε ο δικηγόρος της υπεράσπισης στα δικαστικά έγγραφα.

«Το περιστατικό αυτό δεν βρίσκονταν στο επίκεντρο της προσοχής του κ. Μάναφορτ κατά την συγκεκριμένη περίοδο (της συνεργασίας του με τον Μόλερ) καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να θυμηθεί λεπτομέρειες, παρά μόνο αν είχε φρεσκάρει την μνήμη του» υποστήριξε στο έγγραφο ο δικηγόρος υπεράσπισης του Μάναφορτ.

Οι εισαγγελείς του Μόλερ κατηγόρησαν τον Μάναφορτ τον περασμένο Νοέμβριο ότι παραβίασε την συμφωνία συνεργασίας που είχε υπογράψει με το γραφείο του ειδικού ανακριτή. Στην διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης που έγινε τον Δεκέμβριο, ο ομοσπονδιακός δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση του Μάναφορτ στην Ουάσιγκτον ζήτησε από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει «ουσιαστικές αποδείξεις» για τις λεπτομέρειες τις ψευδορκίας που φέρεται να έχει διαπράξει ο Μάναφορτ.

Τόσο η ομάδα έρευνας του Μόλερ, όσο και οι δικηγόροι του Μάναφορτ συμφώνησαν στο δικαστήριο τον προηγούμενο μήνα για να διεξαγάγουν ανεπίσημες συνομιλίες γύρω από τους ισχυρισμούς για την ψευδορκία του Μάναφορτ πριν από την επίσημη αντίδραση της νομικής υπεράσπισής του.

Κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η ομάδα νομικής υπεράσπισης του Μάναφορτ δήλωνε ότι δεν είχε αρκετές πληροφορίες από τους εισαγγελείς σχετικά με τους ισχυρισμούς τους για την ψευδορκία σε βάρος του πελάτη της, ώστε να απαντήσει σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available