Τρεις νεκροί στα κατεχόμενα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (φωτογραφίες)

Τέσσερις νεκρούς άφησε πίσω της η θεομηνία στα κατεχόμενα. (AP Photo/Petros Karadjias)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών, βρίσκονται από την Τετάρτη το βράδυ τα κατεχόμενα. Συνεπεία των ακραίων καιρικών φαινομένων τρία άτομα βρήκαν το θάνατο.

Στην περιοχή της Κερύνειας έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε κτίρια, κατοικίες, καταστήματα και ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ τα νερά παρέσυραν ένα όχημα σε γκρεμό. Η ομάδα διάσωσης προσπάθησε στη μία μετά τα μεσάνυχτα να ανασύρει αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από τα νερά αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της βροχόπτωσης.

Το πρωί συνεργεία εντόπισαν τρεις σορούς στο αναποδογυρισμένο όχημα, ενώ αγνοείται η τύχη άλλου επιβάτη. Νεκροί είναι η Γκαγιέ Σογιουτόκ, 18 ετών, ο Τολγκά Μπεκτσί, 21 ετών και ο Αχμέτ Κιλίτς.

(AP Photo/Petros Karadjias)

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλήματα δημιουργήθηκαν από την βροχή στο δρόμο Μόρφου – Λευκωσίας, όπως και στο δρόμο που οδηγεί στο Δίκωμο.

Στην Λάπηθο αυτοκίνητο τύπου βαν έχει βουλιάξει σε χώμα και πέτρες, στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο, δίπλα από ασφαλτοστρωμένο δρόμο ενώ σε άλλο σημείο δρόμο φαίνεται πως έχει υποστεί καθίζηση ή ζημιές από κατολισθήσεις βράχων και χώματος.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών τα σχολεία στα κατεχόμενα παρέμειναν κλειστά, την Πέμπτη.

(AP Photo/Petros Karadjias)
(AP Photo/Petros Karadjias)
(AP Photo/Petros Karadjias)
(AP Photo/Petros Karadjias)
(AP Photo/Petros Karadjias)
(AP Photo/Petros Karadjias)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available