Τριήμερο εκδηλώσεων για τον Καζαντζάκη στην Μελβούρνη

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Γιώργος Στασινάκης και ο Αντώνης Τσουρλαδάκης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές του σχολείου του Oakleigh Grammar. Φωτογραφία: Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Η Παγκρήτια Ενωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης διοργάνωσαν τριήμερο εκδηλώσεων για εξήντα χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Οι εκδηλώσεις, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου, τελούσαν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και ξεκίνησαν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου με την ομιλία του Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη κ. Γιώργου Στασινάκη, με τίτλο «Ο Καζαντζάκης και η Κρήτη» η οποία έλαβε χώρα στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο κ. Στασινάκης έκανε και την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Καζαντζάκης – Ζορμπάς: Μια Αληθινή Φιλία».

Η νεότερη γενιά των Κρητών της Μελβούρνης η οποία συμμετείχε στην θεατρική παράσταση για τον Καζαντζάκη. Φωτογραφία: Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης

Την επόμενη ημέρα έγινε η πρεμιέρα του Θεατρικού Εργου για τον Νίκο Καζαντζάκη στην αγγλική γλώσσα με τίτλο «A Kazantzakian Montage» από τον Θίασο Q44 στο πολυτελές θέατρο Glass house το οποίο είχε γράψει ο κ. Howard Dossor και σκηνοθέτησε η κα Suzanne Heywood.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε στη θεατρική παράσταση και μια ομάδα παιδιών της νεολαίας της Παγκρήτιας Ενωσης Μελβούρνης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να παίξουν ρόλους δίπλα σε επαγγελματίες ηθοποιούς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μελβούρνη ο κ. Στασινάκης συνοδευόμενος από τον κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, επισκέφτηκε το σχολείο του Oakleigh Grammar την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου όπου και έκανε μια παρουσίαση στους μαθητές της Πρώτης και Δευτέρας Λυκείου με θέμα «Η ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη».

Ηγετικά στελέχη της Παγκρήτιας Ενωσης και της Κρητικής Αδελφότητας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Γιώργο Στασινάκη. Φωτογραφία: Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πλήθος πληροφοριών για την προσωπική ζωή αλλά και για το αξιόλογο έργο του γνωστού λογοτέχνη και ποιητή Νίκου Καζαντζάκη. Αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση.

Επί της ευκαιρίας ο κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης υποσχέθηκε όπως μεσολαβήσει για να παραλάβει το Κολλέγιο του Oakleigh Grammar ένα αντίτυπο από τη σειρά βιβλίων που εκδόθηκαν από τον μεγάλο Κρητικό Λογοτέχνη για τη βιβλιοθήκη του Σχολείου.

Ο κ. Στασινάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο Κρητικό Πρόγραμμα του κ. Κώστα Πατεράκη όπου συμμετείχε και πλήθος ακροατών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available