Τριήμερο πένθος στον Δήμο Αθηένου για το θάνατο του ευεργέτη Νίκου Μούγιαρη

Ο δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς, παραδίδει σε παλαιότερη εκδήλωση το χρυσό κλειδί της πόλης στον μέγα ευεργέτη της κοινότητας, ομογενή Νίκο Μούγιαρη,στην ακριτική κωμόπολη (Φωτογραφία: Πέτρος Πετρίδης-ευγενική παραχώρηση στον «Ε.Κ.»).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Αθηένου με αφορμή τον θάνατο του Αθηενίτη ομογενή και μεγάλου ευεργέτη του Δήμου Νίκου Μούγιαρη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με βαθιά θλίψη και συγκλονισμό ανακοινώνουν τον θάνατο του διαχρονικού μεγάλου ευεργέτη της Αθηένου Νίκου Μουγιάρη, ο οποίος απεβίωσε στη Νέα Υόρκη. Η Αθηένου πενθεί το άξιο και πολυαγαπημένο της τέκνο, που στάθηκε διαχρονικά δίπλα στην αγαπημένη του γενέτειρα, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως τους αγώνες και τα διάφορα κοινωφελή ιδρύματα της Αθηένου».

Προστίθεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηένου συνήλθε εκτάκτως και αφού τήρησε μονόλεπτη σιγή, τιμώντας τη μνήμη του άξιου ανδρός και μεγάλου ευεργέτη του Δήμου Νίκου Μούγιαρη, αποφάσισε όπως κηρύξει τριήμερο πένθος και αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες  εκδηλώσεις».

Επίσης αποφασίστηκε όπως «οι σημαίες στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο να κυματίζουν μεσίστιες για 40 ημέρες και η φωτογραφία του Νίκου Μούγιαρη τοποθετηθεί σε περίοπτο μέρος στην είσοδο του Καλλινίκειου Δημοτικού Μεγάρου. Ακόμα αποφασίστηκε όπως ο κεντρικός δρόμος εισόδου στην Αθηένου, που βρίσκεται μεταξύ του κυκλικού κόμβου της βιομηχανικής περιοχής και του κυκλικού κόμβου παρά την κεντρική υδατοδεξαμενή, δηλαδή ο γνωστός Νότιος Παρακαμπτήριος Αθηένου, να ονομαστεί τιμής ένεκεν, Λεωφόρος Νίκου Μουγιάρη».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηένου «εκφράζει προς την οικογένεια του εκλιπόντος ειλικρινή συλλυπητήρια, σημειώνοντας το μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει πίσω του ο, πάνω απ’ όλα άνθρωπος και μεγάλος ευεργέτης της Αθηένου Νίκος Μουγιάρης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available