Τόση δημαγωγία πρέπει να πληρωθεί στις κάλπες

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η κυβέρνηση όποτε βρίσκει τα δύσκολα βγάζει στην επιφάνεια σκάνδαλα, που οι ανακριτικές Αρχές είχαν θέσει στα συρτάρια. Τώρα άλλοι ανακριτές τα βγάζουν έξω, περιέργως όμως σε περιόδους που τυπικά βολεύει την κυβέρνηση.

Είναι μία παλιά μέθοδος που συνήθως χρησιμοποιούν ακροδεξιοί λαϊκιστές και αριστεροί δημαγωγοί. Ετσι και η κυβέρνηση της Ελλάδας.

Να θυμίσουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος -είχε κατηγορηθεί προ ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ για απραξία- βιάστηκε να χαρακτηρίσει το θέμα της Novartis ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών.

Παρέσυρε και τον Πρωθυπουργό και το είπε στην Ολομέλεια της Βουλής προλαμβάνοντας τη Δικαιοσύνη. Κηλίδωσαν δέκα πολιτικά ονόματα. Τελικά το Novartis ξεφουσκώνει σαν σαμπρέλα και κανείς δεν ζητάει συγγνώμη.

Γενικά, ο ΣΥΡΙΖΑ με κάθε αφορμή κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σκάνδαλα με όχι και πολύ πολιτικά πολιτισμένες ανακοινώσεις από τα υπόγεια του Μαξίμου.

Οχι πως δεν υπήρξαν σκάνδαλα στο παρελθόν. Υπήρξαν. Οχι όμως στο ρυθμό που σημειώνονται σήμερα μέσα σε τέσσερα χρόνια με αυτή την κυβέρνηση. Και ήδη κανείς δεν μιλάει για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Πέθανε ως σύνθημα εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό.

Και υπενθυμίζουμε:

Το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη αντιπολίτευση, συνοδευόμενος από τον Κύπριο δικηγόρο που ειδικεύεται σε off shore εταιρείες.

Την εποχή εκείνη η στενή σχέση Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο δεν του επέτρεψε να πολυενδιαφερθεί για τα σεξουαλικά αμαρτήματα του Βενεζουελάνου πρέσβη στην Αθήνα.

Δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα της κακοδιαχείρισης, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς πού πήγαν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ της μετανάστευσης.

Δεν ξεχνιέται ούτε το θέμα Καλογρίτσα, με τα δάνεια από την Attica, και η απόπειρά του να συμμετάσχει στον διαγωνισμό αγοράς τηλεοπτικού σταθμού χωρίς τα απαραίτητα χρήματα…

Απαντήσεις από τον υπουργό Γιώργο κ. Σταθάκη και τη ΔΕΗ ζητούνται και για την αγορά σκοπιανής εταιρείας Ενέργειας, που δεν ήταν επικερδής και το τίμημα μπήκε απευθείας σε λογαριασμό συνεργάτη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Εξηγήσεις κάποτε θα ζητηθούν και για τα πεπραγμένα της ΕΡΤ που κατάντησε τέτοιο κυβερνητικό τσιφλίκι όσο ποτέ πριν στην ιστορία της.

Να μιλήσουμε και για το θέμα των ημερών για τον άλλοτε στενό συνεργάτη Παππά και Τσίπρα, Μανώλη Πετσίτη. Θα απαντηθεί με την επόμενη κυβέρνηση…

Η υπόθεση της Υγείας και οι έρευνες για το ΚΕΕΛΠΝΟ, απεντάξεις έργων ΕΣΠΑ, το θέμα του Θριάσιου και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Και μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Οχι για τον πρώην συνέταιρό τους τον Πάνο Καμμένο. Ούτε για τις καταγγελίες του τελευταίου για χρηματισμό της κυβέρνησης από τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Οι προηγούμενοι κυβέρνησαν 40 χρόνια και δεν έχουν δημιουργήσει τόσα ερωτήματα για σκάνδαλα. Ολοι, όμως, είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους.

Επειδή όμως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει ή υπήρξε και φωτιά, η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο. Και η πολιτική υποκρισία έχει τα όριά της…

Ο λαός πάντως δεν χρειάζεται να περιμένει την χρονοβόρα Δικαιοσύνη… Οφείλει να στείλει τα μηνύματά του με αποφασιστική ψήφο στις κάλπες που οσονούπω στήνονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available