Υπάρχει λόγος

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.

Πριν από μερικές ημέρες μια 25χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού στο κέντρο της Αθήνας, στο Πεδίον του Αρεως.

Υστερα, όμως, από τις καταθέσεις που έδωσε στους αστυνομικούς και αφού πρώτα έπεσε σε αντιφάσεις, ομολόγησε ότι δεν είχε πέσει θύμα απόπειρας βιασμού –όπως αρχικά είχε υποστηρίξει – αλλά ότι είχε σκηνοθετήσει το όλο συμβάν για να αποφύγει τον επικείμενο γάμο της -βέβαια στη συνέχεια άλλαξε και πάλι την κατάθεσή της και υποστηρίζει ό,τι είπε στην αρχή αλλά στην παρούσα φάση ας σταθούμε σε κάτι άλλο.

Πολύ εύκολα πολλοί έσπευσαν να την επικρίνουν για τη «σκηνοθεσία» (αν βέβαια πρόκειται όντως περί αυτού). Αλήθεια, όμως, έχει σκεφτεί κανείς σε τι πίεση βρισκόταν αυτή η γυναίκα για να καταφύγει σε κάτι τέτοιο; Προφανώς και θα υπάρχει λόγος σοβαρός για ό,τι έκανε. Και αυτός ο λόγος ενδεχομένως είναι που πιθανότατα την έκανε να αλλάξει εκ νέου την κατάθεσή της.

• Καστελόριζο

Στο Καστελόριζο, λέει, θα βρεθεί ο Αλέξης, σε μια κίνηση «υψηλού συμβολισμού» όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου. Είχαν την εντύπωση ότι μέχρι τώρα ο Αλέξης μιμούνταν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα όπως βλέπω αποφάσισε να αρχίσει να μιμείται και τον γιο του Ανδρέα.

• «Κλείσαμε, αύριο πάλι»

Διαβάζω πως θύμα διάρρηξης έπεσε μια δημοτική σύμβουλος Χολαργού, η οποία μετά το συμβάν κάλεσε την Αστυνομία. Επειδή όμως ήταν Σάββατο βράδυ και μάλιστα κάπως αργά (μετά τις 11) ο αξιωματικός υπηρεσίας την ενημέρωσε ότι το τμήμα είχε κλείσει και ότι θα έπρεπε να καλέσει την επομένη.

• Αμετανόητος

Είπα να μην ξανασχοληθώ μαζί του – δεν αξίζει- αλλά δυστυχώς μπαίνω πάλι στον πειρασμό. Λέω για τον εθνοπατέρα του κόμματος του Λεβέντη που κάμερα τον κατέγραψε να χυδαιολογεί μαζί με «αγνούς φιλάθλους» σε βάρος της Βουλής, από την οποία βέβαια κάθε μήνα πληρώνεται και μάλιστα αδρά για να προσφέρει τις… πολύτιμες υπηρεσίες του.

Τον άκουσα σε ένα ραδιόφωνο. Ούτε μια «συγγνώμη», ούτε τίποτα. «Και οι ‘αγανακτισμένοι’ φώναζαν το σύνθημα, κανείς δεν το εννοεί» είπε. Αμετανόητος. Για την ιστορία λέγεται Φωκάς, Αριστείδης Φωκάς. Πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές πρέπει να τον τιμήσουμε με την ψήφο μας και να τον ξαναστείλουμε στη Βουλή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available