Υπέρλαμπρος Αστέρας

Φωτογραφία: Αστέρας ΝΥ.

Ντέρμπι στην βαθμολογία, ντέρμπι στα χαρτιά, ντέρμπι και στον αγωνιστικό. Μάλιστα πολλοί πριν τον αγώνα έλεγαν πως η Pro-Touch Eagles United είναι η καλύτερη ομάδα της Γ’ Κατηγορίας και θα ανέβει «αέρας» και αήττητη. «Εντάξει, και για μένα είναι, μαζί με τη Λέρο οι καλύτερες ομάδες», τόνισε ο προπονητής του Αστέρα Νέας Υόρκης, Δημήτρης Καραμπιμπέρης, όμως έκανε «ματ» στην Pro-Touch Eagles United και την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα της και μέσα στην έδρα της!

Ο έμπειρος τεχνικός κυριολεκτικά πήρε το… σκαλπ των αντιπάλων του και με «καθαρό», άνετο και σχετικά εύκολο τρόπο πήρε το 2-0. Μάλιστα, ενδέχεται με αυτή την ήττα της η Pro-Touch Eagles United να χάσει την πρώτη θέση, με δεδομένο ότι έχει και 5 ματς λιγότερα από τη Λέρο.

Ο Αστέρας κατέβηκε στο παιχνίδι – ντέρμπι για την 2η θέση χωρίς πέντε πρωτοκλασάτους παίκτες. Για διάφορους λόγους απουσίαζαν οι Λαδάς, Πετρίδης, Κουτρουμπής και τα αδέλφια Θανάσης και Φώτης Μπούκλης με αποτέλεσμα ο Αστέρας να κατέβει ελλιπής και σίγουρα ο προβληματισμός για την παρουσία της ομάδας να ανέβει κατακόρυφα. Προβληματισμός για την εξέδρα και τους φίλους της ομογενειακής ομάδα γιατί ο Δημήτρης Καραμπιμπέρης είχε «άσους» στο μανίκι του. Με σύστημα «Μουρίνιο», δηλαδή ενισχυμένη άμυνα και κέντρο και δύο «σαΐτες» μπροστά (4-4-2) ο Αστέρας έλαμψε. Η αλληλοκάλυψη ήταν για σεμινάριο, οι παίκτες κάλυπταν τον χώρο με κινηματογραφική ταχύτητα, η σοβαρότητα και η πειθαρχία ήταν στο υψηλότερο σημείο από τη σέντρα μέχρι το τριπλό σφύριγμα και οι επιθέσεις ήταν όλες… φαρμάκι.

«Η νίκη ήρθε γιατί η ομάδα ήταν καλά στημένη και ‘διαβασμένη’ αλλά κυρίως γιατί τα παιδιά έδειξαν ότι δεν το χάνουν το παιχνίδι. Τα έκαναν όλα τέλεια και στο γήπεδο φάνηκε αυτό που είναι στα αποδυτήρια και έξω από τις γραμμές, είναι μία παρέα, μία οικογένεια, που ο ένας στηρίζει και καλύπτει τον άλλο. Και αυτό φάνηκε σήμερα, όπως και η τρέλα που έχουν στο παιχνίδι, γιατί τα παιδιά αυτά γουστάρουν να παίζουν. Πολλά συγχαρητήρια από μένα και είμαι σίγουρος ότι ήταν μόνο η αρχή», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Καραμπιμπέρης, που μαζί με την «ψυχή» της ομάδας, Τάσο Σαπουντζή, έδωσαν ρεσιτάλ προπονητικής και «διαβάσματος» του αντιπάλου.

Για την ιστορία να πούμε και μόνο για τους λάτρεις των αριθμών, αφού όπως είπε ο Ελληνας τεχνικός «η ομάδα είναι μία παρέα, μία οικογένεια» και στην οικογένεια δεν ξεχωρίζει κανείς, να αναφέρουμε πως ο Κώστας Σαπουντζής που διανύει περίοδο εκπληκτικής αγωνιστικής κατάστασης και ο έτερος «κίλερ» της ομάδας Γιάννης Στάρκο πέτυχαν τα γκολ του Αστέρα, που την επόμενη αγωνιστική (22 Απριλίου) έχει ένα πιο εύκολο έργο, κόντρα στην NYCD Boldest Soccer FC στο College Point Field #1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *