Υπεγράφη συμφωνία ΚΕΔΕ και ΙΣΑ για τον Τουρισμό Υγείας με την Ομογένεια του Σικάγου

Από αριστερά οι κ.κ. Κώστας Χανιωτάκης, Γιώργος Πατούλης και Πέτρος Μαμαλάκης, κατά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας. Φωτογραφία: ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ. Με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας επικυρώθηκε η κοινή πρωτοβουλία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Ομογένειας του Σικάγου για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας την Ελλάδα.

Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κώστας Χανιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Τουρισμού Υγείας Πέτρος Μαμαλάκης.

Με το Σύμφωνο Συνεργασίας, όπως επεσήμαναν και οι τρεις πλευρές, δίνεται η δυνατότητα στους ομογενείς του Σικάγου να επωφελούνται των ιατρικών δομών της χώρα μας, μέσω των πιστοποιημένων υπηρεσιών του Τουρισμού Υγείας. Το Σύμφωνο αποτελεί μέρος των σημαντικών πρωτοβουλιών που δρομολογούνται σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να αναπτυχθεί ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα.

Όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» ο κ. Πατούλης, μαζί με ομάδα Ελλήνων γιατρών, είχαν επισκεφθεί προ διμήνου το Σικάγο και είχαν μιλήσει σε διημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας. Παρών ήταν και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε δήλωση του μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων του Σικάγου ο κ. Πατούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η επιστημονική κοινότητα της χώρας ενώνει τις δυνάμεις της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανοίγουν το δρόμο προς την εθνική ανάπτυξη.  Η Ελλάδα διαθέτει επιστήμονες υψηλού επιπέδου, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν από τις πιο υψηλές προδιαγραφές παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει, δημιουργώντας ελκυστικές παροχές υγείας, με στόχο να φέρουμε όλο και περισσότερους ασθενείς στη χώρα του Ιπποκράτη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας του Σικάγου Κώστας Χανιωτάκης εξήρε την ελληνική επιστημονική κοινότητα που όπως είπε χαρακτηριστικά είναι παγκόσμιας εμβέλειας. «Αυτό είναι το πρόσωπο της δημιουργικής Ελλάδας που μας κάνει περήφανους που αντιστέκεται και επιμένει. Θα στηρίξουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού γιατί και εμείς θα ωφεληθούμε και την πατρίδα μας θα βοηθήσουμε», τόνισε ο κ. Χανιωτάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *