Υπερασπιστές κατά συνθήκη

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ.

Πώς να χαρακτηρίσει κάποιος αυτούς που την Κυριακή χτύπησαν έναν Αυστραλό τουρίστα στον εμπορικότερο και τουριστικότερο δρόμο της Αθήνας, την Ερμού, γιατί έκανε το λάθος να βρεθεί εκεί και μάλιστα να ψωνίσει από κατάστημα που ήταν ανοιχτό, ενώ κατά τη γνώμη τους έπρεπε να είναι κλειστό.

Οι νταήδες αυτοί, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους κάτω από κουκούλες έπραξαν το «καθήκον» τους για την προστασία των εργαζομένων σε εμπορικά καταστήματα που καλούνταν να εργαστούν και την Κυριακή.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, είναι άλλο πράγμα το δικαίωμα να είναι ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή και μάλιστα σε τουριστικά σημεία και άλλο πράγμα να μην πληρώνονται οι υπάλληλοι για τις παραπάνω ώρες εργασίας που προσφέρουν.

Σε καμία πάντως περίπτωση για το όποιο καθεστώς επικρατεί στη χώρα δεν ευθύνεται ο κάθε τουρίστας που έχει έρθει από την άλλη άκρη του Κόσμου να επισκεφθεί την Ελλάδα. Και στην περίπτωση που μαζί με τις διακοπές του προβαίνει και σε αγορές αγαθών το όφελος είναι υπέρ της χώρας.

Γιατί αυτή δεν είναι λογική. Καθώς οι ίδιοι αυτοί κουκουλοφόροι που ξυλοφόρτωσαν τον τουρίστα δέχονται τις υπηρεσίες από εταιρείες και οργανισμούς που εργάζονται και τις Κυριακές και τις αργίες.

Οπως π.χ. πίνουν και τον καφέ τους ή τρώνε τα σουβλάκια τους ό,τι ώρα και μέρα χωρίς να σκέφτονται ότι για να τα έχουν όλα αυτά κι άλλα πολλά κάποιοι άνθρωποι εργάζονται όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες χωρίς απαραίτητα να αμείβονται ισάξια…

Σ.Χ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *