Υπερηφάνεια και συγκίνηση στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου (βίντεο & φωτογραφίες)

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με έντονα αισθήματα συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας και με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου η μεγαλειώδης παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας στον φημισμένο δρόμο της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Για τρεις περίπου ώρες το κέντρο της Νέας Υόρκης, με σύμμαχο τον ηλιόλουστο, καλοκαιρινό ουρανό, ντύθηκε στα γαλανόλευκα με σημαίες, παραδοσιακές ενδυμασίες και πατριωτικά εμβατήρια να δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο.

Μεταξύ των θεατών πολλοί Αμερικανοί και τουρίστες που παρακολουθούσαν έκπληκτοι τον παλμό και την ζωντάνια που επικρατούσε. Η παρέλαση ξεκίνησε στη 1:45 από τους 64 Δρόμους με το άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς να σκορπά ρίγη συγκίνησης και θαυμασμού.

ΤΝΗ at the Greek Independence Day Parade…Read more at TNH: https://bit.ly/2qSMH7V

Posted by The National Herald / Εθνικός Κήρυξ on Sunday, April 22, 2018

Ακολούθησαν σχολεία, κοινότητες, εκκλησίες, ομοσπονδίες, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, επιχειρήσεις, ιδρύματα και άρματα, παρουσία της πολιτειακής ηγεσίας της Νέας Υόρκης, των Ελληνικών διπλωματικών αρχών και των εκπροσώπων και φορέων της Ομογένειας.

Ο Συνταγματάρχης πεζικού Ροδόλφος Δημητρόγλου, διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, εξέφρασε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» την ιδιαίτερη χαρά και τιμή σύσσωμης της Προεδρικής Φρουράς για την πρόσκληση συμμετοχής στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας.

«Σήμερα», τόνισε, «το θρυλικό τσαρούχι θα ακουστεί σε όλη τη Νέα Υόρκη στέλνοντας μήνυμα ενότητας και υπερηφάνειας. Η αποστολή μας απαρτίζεται από 21 Εύζωνες, δύο αξιωματικούς, τον υπολοχαγό Νικόλαο Λεονταρή και τον υπολοχαγό Γεώργιο Ανδριανόπουλο και δύο στελέχη, την Κωνσταντίνα Χριστοδούλου από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την ανθυπασπιστή, Δήμητρα Ψυχογιού, στέλεχος της Προεδρικής Φρουράς».

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Οι τελετάρχες της παρέλασης, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, η Γενική Εισαγγελέας της κομητείας Νάσο, Μάντλιν Σίγκα, και ο ομογενής κατασκευαστής από την Ουκρανία Παντελής Μπούμπουρας, ευχαρίστησαν θερμά την Ομοσπονδία για τη μεγάλη τιμή και βράβευση που τους έγινε.

«Αυτό που κάνει τη Νέα Υόρκη μοναδική πόλη στον Κόσμο είναι η αρμονική συνύπαρξη όλων των λαών. Οι Ελληνες αποτελούν, χωρίς αμφιβολία, αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πόλης με μεγάλη οικονομική και πολιτιστική προσφορά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνήτης Κουόμο.

Η Μάντλιν Σίγκα αναφέρθηκε με νοσταλγία στις παρελάσεις που συμμετείχε όταν ήταν μαθήτρια του Ημερήσιου Σχολείου του Αγ. Δημητρίου στην Αστόρια.

Ο Παντελής Μπούμπουρας έστειλε στην Ομογένεια αδελφικούς χαιρετισμούς από τους Ελληνες της Ουκρανίας.

Η πρόεδρος της παρέλασης, Νάνσυ Παπαϊωάννου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές για την άριστη συνεργασία και τους δωρητές για την προσφορά τους.

Η υπουργός Τουρισμού, Ελένη Κουντουρά, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση τουρισμού που αναμένεται φέτος στην πατρίδα.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο επίτιμος πρόεδρος της παρέλασης, Ιωάννης Κατσιματίδης, συνεχάρη όλους τους φορείς για την προσφορά τους στη διοργάνωση μιας εξαιρετικής παρέλασης.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, χαρακτήρισε την παρέλαση της Νέας Υόρκης ως τη μεγαλύτερη του Ελληνισμού σε μαζικότητα, παλμό και ζωντάνια, η οποία εκτός των άλλων, προσφέρει, όπως είπε, και σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Βασίλειος Γκουρνέλος, 1ος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος Επιτροπής Λαχείου για την παρέλαση τόνισε ότι πάνω από 100 ομογενείς επί 9 τουλάχιστον μήνες αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες εθελοντικής εργασίας.

Ο γενικός πρόξενος της Κύπρου, πρέσβης Βασίλης Φιλίππου, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την τελευταία, όπως τόνισε, παρέλαση που συμμετέχει στη Νέα Υόρκη, καθώς μετατίθεται στο προξενείο του Καναδά.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο Αθανάσιος Λάμπρου, απόστρατος ταξίαρχος των ειδικών δυνάμεων, μέλος του συνδέσμου βατραχανθρώπων με έδρα τον Πειραιά, ανέφερε στον «Ε.Κ.» ότι 12 μέλη του συλλόγου έχουν έρθει στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας.

Ο Αλέξανδρος Παλατιανός, απόστρατος αρχιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, ευχαρίστησε θερμά την Ομογένεια για την πρόσκληση και τόνισε την ανάγκη ενότητας σε αυτές τις δύσκολες εποχές για το Εθνος.

Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου βατραχανθρώπων, μετέφερε μήνυμα ειρήνης, αγάπης και ενότητας.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, πολιτειακή βουλευτής Μπρούκλιν Στάτεν Αϊλαντ, αναφέρθηκε στη σημασία της παρελάσεως η οποία, όπως ανέφερε, μεταφέρει στις νέες γενιές τα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνισμού.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο Κωνσταντίνος Κατσάνος, υπεύθυνος κυκλοφοριακού της παρέλασης, τόνισε ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για τον συντονισμό τόσων χιλιάδων ανθρώπων που παρελαύνουν.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μίλησε για το ιστορικό της ημέρας και συνεχάρη τους ομογενείς για την αγάπη και αφοσίωσή τους στην πατρίδα.

Η Ολγα Βιβλάκη – Παναγιωτοπούλου, τουρίστρια από την Ελλάδα, παρακολούθησε για πρώτη φορά την παρέλαση της Ομογένειας και εντυπωσιάστηκε για τον παλμό, την ζωντάνια και το πλήθος του κόσμου. «Γνώριζα», είπε, «ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέλαση εκτός Ελλάδας, όμως το να την παρακολουθείς από κοντά είναι πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό».

Η Κλαίρη Λάζαρη, επίσης τουρίστρια από την Ελλάδα, εξέφρασε τον θαυμασμό και την υπερηφάνεια της για την Ομογένεια, η οποία, όπως είπε, προοδεύει σε όλους τους τομείς.

Συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσε η παρέλαση των Ευζώνων στην Λία Σταματοπούλου. «Στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα», είπε, «από τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων η σημερινή μεγαλειώδης παρέλαση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας. Ολες οι Ελληνίδες είμαστε έτοιμες και αποφασισμένες να γίνουμε νέες Μπουμπουλίνες. Ζήτω η Ελλάδα μας».

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available