Υπερηφάνεια και συγκίνηση στον αγιασμό της φαρμακοβιομηχανίας «Sigmapharm Laboratories»

Από τον αγιασμό της εταιρείας «SigmaPharm». Διακρίνονται από αριστερά: Νικόλαος Σπηλιώτης, Γεώργιος Δεμερτζής, Δρ. Αμαλία Σπυρέα, Δρ. Σπύρος Σπυρέας, Μητροπολίτης Ευάγγελος, διάκονος Φιλόθεος, Τζίμυ Παύλου, Αντώνης Η. Διαματάρης, Δρ. Βασίλειος Θεοφανόπουλος, Γεώργιος Κοκκινάκης, Κωνσταντίνος Λαρυγγάκης και Ευστράτιος (Στηβ) Κνίκος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η υπερηφάνεια, η αυτοπεποίθηση, το όραμα, η πίστη στον Θεό, η αφοσίωση, η διορατικότητα, το φιλότιμο, ο σεβασμός, η αγάπη και η εκτίμηση ήταν μερικές από τις αρετές, τις αξίες και τις αρχές της φυλής μας που ξεδιπλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην τελετή του αγιασμού της «Sigmapharm Laboratories» στο Μπενσάλεμ της Πενσυλβάνιας.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος, Δρ. Σπύρος Σπυρέας και η σύζυγός του Δρ. Αμαλία Σπυρέα υποδέχτηκαν με χαρά, υπερηφάνεια και συγκίνηση τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο, τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης Τζίμυ Παύλου, τον εκδότη- διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνη Η. Διαματάρη και τους δημοσιογράφους.


Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο Δρ. Σπυρέας διευκρίνισε ότι «ο αγιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων και η ευλόγηση του προσωπικού είναι μια παράδοση με την οποία μεγαλώσαμε και την οποία αναβίωσαν εδώ όταν κάναμε τα εγκαίνια. Πιστεύω πως μας έδωσε δύναμη να υλοποιήσουμε τα οράματά μας».

«Τώρα που μεγαλώσαμε, αναπτυχθήκαμε και μπαίνουμε σε μια νέα φάση κάλεσα τον Μητροπολίτη Ευάγγελο να τελέσει τον αγιασμό και να μας ευλογήσει. Στη νέα φάση που εισερχόμαστε χρειαζόμαστε ανανεωμένη ευλογία για να πετύχουμε τους στόχους», πρόσθεσε ο Δρ. Σπυρέας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Αμαλία Σπυρέα, Δρ. Σπύρος Σπυρέας, Μητροπολίτης Ευάγγελος, Αντώνης Η. Διαματάρης και π. Τζίμυ Παύλου.
Στη συνέχεια, καλωσόρισε τον εκδότη – διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνη Η. Διαματάρη και τόνισε ότι είναι η ιστορική εφημερίδα της Ομογένειας η οποία σε δύο περίπου μήνες θα γιορτάσει την 102η επέτειο της ιδρύσεώς της.
«Σήμερα τελέσαμε την ακολουθία του αγιασμού αυτού του ιδρύματος», είπε ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη προς τον οικοδεσπότη γι’ αυτή την «εκδήλωση πίστης και αγάπης».
«Ο Θεός να σας εμπνέει στο έργο που επιτελείτε. Είναι έργο ιερό που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως πίστεως. Είναι έργο πίστης, προσφοράς, αγάπης και θυσίας για τον συνάνθρωπο. Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, διότι υπενθυμίζει το ‘από Θεού άρξασθαι’», υπογράμμισε ο κ. Ευάγγελος.
Ο Μητροπολίτης Ευάγγελος ενώ ευλογεί τον Δρ Σπύρο Σπυρέα.

Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στην προσφορά του Δρα Σπυρέα και τόνισε ότι είναι ηγέτης, ευεργέτης της Εκκλησίας και της Ομογένειας και του δώρισε την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους και ευχήθηκε όπως τους ευλογεί, τους οδηγεί και τους προστατεύει.

Παράλληλα, εξήρε την προσφορά και τη φιλανθρωπική δράση της συζύγου του Δρ. Αμαλία Σπυρέα και των γονέων της Δρ. Αναστάσιο και Βασιλική Κασαπίδη που σε κάθε ευκαιρία μιλούν με υπερηφάνεια για τα κατορθώματα των παιδιών τους και των εγγονιών τους, Σωτήρη και Μαρία.

Εμφανώς συγκινημένος από τη χειρονομία του Μητροπολίτη, ο Δρ. Σπυρέας διευκρίνισε: «Ο Αγιος Χαράλαμπος είναι ο προστάτης της οικογένειάς μας στον οποίο προσευχόμαστε σε κάθε μας βήμα. Στο χωριό μου στη Μάνη έχουμε τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους και σε όλη μου τη ζωή αισθανόμουν και αισθάνομαι ότι ο Αγιος Χαράλαμπος ήταν πάντα δίπλα μου, με ενέπνεε και με προστάτευε». Παράλληλα, τόνισε ότι επέλεξαν την 10η Φεβρουαρίου για τον αγιασμό για να τιμήσουν τον Αγιο Χαράλαμπο.

Από αριστερά οι Δρ. Σπύρος Σπυρέας, Μητροπολίτης Ευάγγελος και ο διάκονος Φιλόθεος.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Ευάγγελος και οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν τα γραφεία και τους νέους χώρους όπου γίνεται η έρευνα για τα νέα φάρμακα, καθώς και τους χώρους παραγωγής.

Η «Sigmapharm Laboratories», όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», είναι μια από τις νεότερες, ανερχόμενες και γρήγορα αναπτυσσόμενες φαρμακοβιομηχανίες της Αμερικής. Και το πιο σημαντικό είναι, αν όχι η μοναδική, τουλάχιστον μια από τις ελάχιστες που ίδρυσαν οι πρώτης γενιάς Ελληνες μετανάστες στο Νέο Κόσμο.

Ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2005 και στις αρχές του 2006 εγκαταστάθηκε στις ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις στο Μπενσάλεμ της Πενσυλβάνιας, που βρίσκεται στα Βορειοανατολικά προάστια της Φιλαδέλφειας. Στο διάστημα των έντεκα χρόνων που μεσολάβησαν από τότε, τριπλασίασε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και ολοκληρώθηκαν σχεδόν όλες οι εργασίες και η εγκατάσταση του πιο σύγχρονου εξοπλισμού που υπάρχει στην Αμερική και σε όλο τον Κόσμο. Σήμερα προσφέρει εργασία σε πάνω από εκατόν πενήντα στελέχη, επιστήμονες και τεχνικούς. Οφείλουμε εδώ να τονίσουμε ότι είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες που οι ομογενείς όχι μόνο διαπρέπουν, αλλά κατέχουν θέσεις-κλειδιά.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος Δρ. Σπύρος Σπυρέας και η σύζυγός του Δρ. Αμαλία Σπυρέα.

Ερωτηθείς για την πορεία της εταιρείας, τόνισε: «Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει δέκα τρεις άδειες και παράγει ήδη δώδεκα γενόσημα (generic) φάρμακα. Τα πιο πολλά από αυτά είναι μοναδικά στην Αμερική. Η επιστημονική πλατφόρμα βάσει της οποίας παράγονται τα καθιστά τα πιο σταθερά από όσα υπάρχουν στην αγορά συμπεριλαμβανομένων και επώνυμων (brand) φαρμάκων.

Εχουμε ήδη υποβάλλει στο FDA την αίτηση για έγκριση άλλων πέντε προϊόντων. Αρα μιλάμε για δέκα οκτώ διαφορετικά φάρμακα. Παράλληλα, βρισκόμαστε στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και για άλλα μοναδικά φάρμακα. Η εταιρεία βρίσκεται σε φοβερό στάδιο ανάπτυξης και αναγέννησης και βρισκόμαστε σε μια πολύ κατάσταση».

H είσοδος της φαρμακοβιομηχανίας “Sigmapharm Laboratories” στο Μπενσαλέμ Πενσιλβάνιας.

Ερωτηθείς εάν πίστευε ότι θα γίνονταν τόσο σύντομα πραγματικότητα τα όνειρα και τα οράματά του, επεσήμανε: «Πάντοτε πίστευα ότι δεν θα αργήσει η ημέρα της υλοποίησης των ονείρων και των οραμάτων. Εκείνο που μετράει και καθορίζει τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας είναι η επιστημονική της πλατφόρμα. Εχουμε φοβερές τεχνολογικές πλατφόρμες τις οποίες δεν μπορεί να τις έχει κανένας άλλος.

Και μπορούμε και ξεπερνάμε πολύ εύκολα υφιστάμενες πατέντες που λειτουργούν ως εμπόδια. Και με αυτά τα δεδομένα η εταιρεία μπορεί να πάει μόνο μπροστά. Τώρα μάλιστα έχουμε εισέλθει στη διαδικασία παραγωγής επώνυμων φαρμάκων, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν μετά από τρία – τέσσερα τουλάχιστον χρόνια. Η εταιρεία αναπτύσσεται και με γοργούς ρυθμούς».

Η είσοδος της φαρμακοβιομηχανίας “Sigmapharm Laboratories”

Ερωτηθείς για τη διαδικασία της έγκρισης φαρμάκων από την Υπηρεσία Τροφίμων Φαρμάκων (FDA) τόνισε ότι «παραμένει το ίδιο χρονοβόρα» και ότι «από τον Ιούνιο 2014 αρχίσαμε να πληρώνουμε ένα παράβολο (fee) για να εξετάζονται πιο γρήγορα».

Αναφερόμενος στα γενόσημα φάρμακα που παράγονται στην εταιρεία του και κατ’ επέκταση στην Αμερική, υποστήριξε ότι «είναι βιοϊσοδύναμα των επωνύμων φαρμάκων. Εχουν ακριβώς την ίδια δόση και τις ίδιες ιδιότητες και μπορώ να πω ότι από πλευράς σταθερότητας τα γενόσημα είναι ίσως και πιο σταθερά. Εμάς μας ενδιαφέρει να παράγουμε αυθεντικά και επώνυμα φάρμακα, καθώς επίσης και γενόσημα φάρμακα τα οποία δεν παράγει κανένας άλλος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *