«Υπερκούπωση» για Γκρικ Αμέρικαν

Κάτω από έντονη βροχή ο Ελιοτ μπαίνει αποφασισμένος για την νίκη και κατάκτηση του τροπαίο. Ο άσος που με δύο γκολ οδήγησε τον Γκρικ στο 2-0 επί της Shamrock ετοιμάζεται για τα πέναλτι της πρόκρισης (Φωτογραφία: Γκρικ Αμέρικαν).

Μετά την «κούπα» στο Amateur Cup ο Γκρικ Αμέρικαν σήκωσε τη δεύτερη φετινή κούπα του. Και αυτή τη φορά παλληκαρήσια και στα πέναλτι. Στο Tibbetts Park μετά από ένα στείρο από γκολ 0-0 με τους Lhandsdowne Bhoys στον τελικό του Fricker Cup ο «Ιστορικός» νίκησε με 8-7 στα πέναλτι και κατέκτησε το τρόπαιο. Ετσι μετά το Amateur Cup και στο Fricker Cup είναι η καλύτερη ομάδα της περιφέρειας της Νέας Υόρκης και πάει «φουλ» για τον αντίστοιχο τίτλο της Ανατολικής περιφέρειας της Αμερικής για να έχει το δικαίωμα να παίξει για τους μεγάλους τίτλους.

Ο αγώνας με την δεύτερη κορυφαία ομάδα του Κοσμοπόλιταν Λιγκ τα τελευταία χρόνια, τα Lhandsdowne Bhoys τα είχε όλα στο 90λεπτο εκτός από γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο όπως ήταν η βροχή έτσι και ο Γκρικ Αμέρικαν, καταιγιστικός. Συνεχόμενες επιθέσεις, από τα πλάγια και από τον άξονα, όμως η τύχη του έπαιξε κακό παιχνίδι αφού είχε δύο δοκάρια! Λογικό κι επόμενο στην επανάληψη οι παίκτες του Ρίτσαρντ Νέταλ να βγάλουν κούραση, με τον Βρετανό προπονητή να «δένει» την άμυνά του προκειμένου να κρατήσει τις επιθέσεις των αντιπάλων. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω – κάτω με τους δύο τερματοφύλακες να μετατρέπουν το 45λεπτο σε δική τους μονομαχία σωτήριων επεμβάσεων.

Και αφού οι τερματοφύλακες είχαν κατεβάσει ρολά μοιραία ο τελικός του Fricker Cup πήγε στα πέναλτι. Εκεί ο «Ιστορικός» με νωπή την πρόκριση επί του Παγκύπριου με 8-7 νίκησε και τα Bhoys και κατέκτησε και αυτό το τρόπαιο, μέσα σε έντονα πανηγύρια από τους ομογενείς φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι.

Πλέον με δύο «κούπες» στα χέρια οι παίκτες του Γκρικ Αμέρικαν δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την αντίδρασή τους στην αρνητική τροπή που πήρε το θέμα του κτηρίου. Αποδεικνύοντας, έτσι, ότι η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο και με το πείσμα της φουλάρει για ένα καλύτερο μέλλον, έχοντας ως… όπλο τον κόσμο της και την αγάπη προπονητών, παιχτών και ανθρώπων που την στηρίζουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *