ΥΠΟΙΚ: Μείωση ΜΕΔ για προστασία πρώτης κατοικίας

Ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης (ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών βρέθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, όπου και συζήτησε με τους βουλευτές το σχέδιο ΕΣΤΙΑ για προστασία της πρώτης κατοικίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, στόχος είναι να μειωθούν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ), με τέτοιο τρόπο που θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία και θα διασφαλίζεται η σταθερότητα της οικονομίας της χώρας, ως σύνολο.

Πρόσθεσε ακόμη πως θα υπάρξει έγκαιρη αποδέσμευση του κονδυλίου για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Υπενθυμίζεται ότι το κονδύλι είχε σταυρωθεί στην ψήφιση του Προϋπολογισμού από τη Βουλή.

Απομένουν, εξήγησε, μόνο τα επίσημα έγγραφα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως υπάρχουν επιλογές μέσω του ΕΕΕ. «Ήδη το κράτος ενισχύει είτε τη δόση, είτε το ενοίκιο για συμπολίτες μας που είναι κάτω από το ΕΕΕ», δήλωσε.

Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ένα πλαίσιο αφερεγγυότητας για την κατηγορία των μη βιώσιμων δανειοληπτών που ακόμα και με τις πρόνοιες του ΕΣΤΙΑ δεν θα κρίνονται ως βιώσιμοι.

Τέλος, εξήγησε πως καμία τράπεζα δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο σχέδιο, καθώς πρέπει πρώτα επίσημα να ανακοινωθεί και ακολούθως θα δικαιούνται να ενταχθούν σε αυτό. «Απ’ ότι γνωρίζω οι περισσότερες τράπεζες θα είναι στο ΕΣΤΙΑ», σχολίασε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available