Υποστήριξη από την Ενωση Δασκάλων της Νέας Υόρκης στον ομογενή Ανδρέα Γουναρδή

Ο κ. Andrew Gounardes. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Επισήμως στο πλευρό του ομογενούς υποψηφίου για την πολιτειακή Γερουσία στην περιφέρεια 22 του Μπρούκλιν με τους Δημοκρατικούς, Andrew Gounardes (Ανδρέα Γουναρδή), τάχθηκε η NYSUT (Ενωση Δασκάλων της Νέας Υόρκης).

Η NYSUT είναι μία κρατική ένωση με πάνω από 600.000 μέλη στον χώρο της Εκπαίδευσης, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και της Υγείας και με περισσότερα από 6.000 μέλη στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, καθώς στο παρελθόν η NYSUT είχε υποστηρίξει τον εν ενεργεία γερουσιαστή, Marty Golden.

«Οι μαθητές των δημοσίων σχολείων της Νέας Υόρκης αξίζουν έναν πραγματικό υποστηρικτή, και αυτός ο υποστηρικτής ακούει στο όνομα Andrew Gounardes», δήλωσε ο πρόεδρος της NYSUT, Andy Pallotta.

«Η δέσμευσή του να εξαλείψει τις υπεράριθμες τάξεις, να εξασφαλίσει πλήρη χρηματοδότηση για τα σχολεία μας και να αυξήσει τη διαθεσιμότητα των ενισχυτικών προγραμμάτων διδασκαλίας μετά το σχολείο θα βοηθήσει τις οικογένειες στην περιφέρειά του και θα εξασφαλίσει νέες ευκαιρίες για φοίτηση στη Νέα Υόρκη».

«Ως υποστηρικτής της δημόσιας εκπαίδευσης – και απόφοιτος δημόσιου σχολείου της Νέας Υόρκης αλλά και του «CUNY Hunter College» – αισθάνομαι υπερήφανος που έλαβα την υποστήριξη της NYSUT», δήλωσε ο Gounardes.

«Η δημόσια εκπαίδευση είναι η σημαντικότερη υπηρεσία που η Πολιτεία μπορεί να παρέχει στο λαό. Εχει καταστήσει το αμερικανικό όνειρο εφικτό για γενιές πολιτών και κάθε σπουδαστής στη Νέα Υόρκη έχει το δικαίωμα να ζήσει αυτό το όνειρο. Δεν θα ήμουν εκεί που είμαι σήμερα χωρίς τη δημόσια εκπαίδευση».

Το σχέδιο του Gounardes για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού συστήματος της Νέας Υόρκης περιλαμβάνει την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για τη μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, την διασφάλιση και διατήρηση των καλύτερων εκπαιδευτικών αλλά και την προσαρμογή μαθητών και διδασκόντων σε νέα, συνεχώς μεταβαλλόμενα τεχνολογικά περιβάλλοντα.

Επίσης, περιλαμβάνει την αύξηση της διαθεσιμότητας των ενισχυτικών προγραμμάτων διδασκαλίας, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό τη Νέα Υόρκη την πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που εγγυάται συνταγματικά την ελεύθερη και ποιοτική δημόσια εκπαίδευση από τα προ-νήπια μέχρι το κολέγιο για όλους ανεξαιρέτως.

Με τον τρόπο αυτό, η χρηματοδότηση αυτού του ζωτικής σημασίας πολιτειακού θεσμού καθίσταται διαρκώς διαθέσιμη και δεν υπόκειται σε πολιτικές σκοπιμότητες του Ολμπανι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available